Witam jestem Przemek mam ventke z 1993 roku 2.0 GT z gazem (sekwencją).
W mojej czarnej perle zmieniłem dotychczas lampy na aniołki + ksenon na mijania. Założyłem nowe kierunki w zdesia dymiony clear. Tylne lampy niebyło sensu zmieniać gdyż są to oryginalne czarno-czerwone helleny. Potem przyszła pora na "ocieplacz" maski
(czyt. BRA). Gdy już założyłem bre, trzeba było zamontować lifty maski bo pręt brzydko wyglądał. Nastepnie zająlem sie wnetrzem. Nowe podświetlenie nawiewów, tarcze zegarów INDIGLO i nowe radio ALPINE CDE-9882Ri + skrzynia basowa 250W RMS i wzmacniacz CARPOWER 350. Kolejnym krokiem były pasy bezpieczeństwa z nudnych czarnych na czerwone GTi. Latem nadeszła pora zeby Vento troche posadzić na glebe. Nowy sportowy zestaw amorków i sprężyn 60/60 no i jakoś autko wygląda. W planach mam wygłuszenie całego auta, zabudowa bagażnika pod audio
tak na allegro. Powiem jest trochę roboty ale na szczęscie mam mae która pracuje jako szwaczka w firmie gdzie robia meble. Wyjełem stare pasy przednie i na przerwie w pracy poszedłem i mama mi zszyła. Nie powiem ale nie obyło sie bez pomyłki zle ułożyłem kolejnosc rzeczy przez które przechodzi pas i trzeba było próć. Ale po wielu trudach udało sie tylko teraz zostało mi założyć nakładki gumowe na dół gdzie pas jest przykręcany i gitara
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-10-15, 08:42
Foty już poprawione...były troszeczkę pomotane linki poprawiłem linki do każdej wrzuconej fotki.
Muszę powiedziec że fajna furka....cała czarna ze wszystkimi możliwymi wstawkami
No i ciemne GT 2.0.....własnie od takiego samochodu zacząłem interesowac się vento.
ventylek86 napisał/a:
został mi jeszcze tył do zrobienia i wymiana znaczków z GT na GTI i gra muzyka
Ale GTI był tylko w golfie....vento miało jedynie GT...no chyba że VR6 ale to już inna bajka....ja bym nie ruszał i zostawił jak jest-czyli pakiet GT.
ventylek86 napisał/a:
wzmacniacz CARPOWER 350
Chyba chodzi Ci o firmę Monacor Mam takie coś u siebie i tez jest na wzmaku napis carpower i też mam odmiane 350W.....o takie coś chodzi http://www.allegro.pl/ite...lka_gratis.html
ventylek86 napisał/a:
2.0 GT z gazem (sekwencją).
Dbaj dobrze o przewody wysokiego napięcia....jeśli tylko poczujesz że na LPG delikatnie przy dodawaniu gazu zaczyna Ci szarpac to od razu je wymieniaj...szarpanie moze prowadzi do kichnięcia (strzału) a wiadomo 2.0 ma przepływomierz i przy kichnięciu mozesz go uszkodzic.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-10-15, 09:22, w całości zmieniany 3 razy
Niestety wczoraj poraz pierwzy trzeba było użyć migomatu ząb czasu dał o sobie znac
.
Ale jak się okazało mój wujek zrobił to idealnie z zachowaniem detali wycietej podłogi
reszte podłgi na wiosne bo kupie sobie maty i troche go wygłusze. a i progi trzeba obejrzec bo na wulkanizacji je pogieli i poprzedni posiadacz vento zaliczył studzienke i teraz brzydko to wygłada
Bardzo przyjemny ventylek
Może masz ochotę zamienić się na znaczki w listwach. Ja Ci dam VR6 a Ty mi oddasz swoje GT...
Autko dobrze posadzone
Pasy są ok, chociaż dla mnie za bardzo kontrastują wewnątrz.
Lwomati, na znaczki jest prosty sposób kupujesz złoty lakier z brokatem to paznokci i poszedł do akcji. to był pomysł mojego kochanie bo ori były czarne sreberko zeszło z nich
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-10-22, 23:35
no wkońcu twoją ventke znalazłem ładny ładny. ale do tych pasów pomyśl nad pomalowaniem tych jasnych plastików na czerwone. gdzieś już takie coś widzialem na czarnej ventce i mi się w pyte podobało
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum