Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Awaria Drzwi - nie chcą się otwierać
Autor Wiadomość
marasbilewski 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2009-11-02, 00:10   

Ja bym na twoim miejscu właśnie wyciągnał zamki z oby2 stron. Wtedy autko musisz gdzies do garażu czy coś. Miałem podobny problem z zamkiem więc trochę ogarniam. Odkręcenie zamku to żaden problem tylko potrzeba gwiazdki z tego co pamiętam. Klamke też ściągnałem bo przeszkadzała. Wyciągnięcie ciegna od klamki żadna filozofia, tylko lepiej ściągnąć tą klamke (wysuwa się ją) później cięgno na zamku trzeba tak dziwnie obkręcić żeby wyszło z zamka bo takie pogiete jest żeby nie wypadało. Gorzej z tym cyckiem co wychodzi do góry, bo trzeba też wyciągnąć gdyż jest mega nie poręczny a razem z tym chyba nie wyciągniesz. Później zostaje ci kostka rubika w sensie obręcenie zamka tak aby wyszedł przez tą szczeline w drzwiach między prowadnicą od szyby. Wydaje mi się że w miare czytelnie to napisałem. W razie nieporozumień lub jakichś problemów. Pisz w tym temacie postaramy się pomóc. Miłego dłubania. Dla mnie to ciężki temat, walczyłem z tym zasranym zamkiem troche a i tak źle go uszczelniłem i mi powietrze ucieka ;P

marasbilewski 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2009-11-02, 00:12   

Piszę że to ciężki temat gdyż rozmontowanie łatwo poszło a żeby go założyć trochę walczyłem. Wiedziałem już co i jak a nie było łatwo

Wvojtek 
Pan i władca oktanów

Silnik: AHU+
Wysłany: 2009-11-03, 07:41   

a gdyby szczykawką do zamka wstrzyknąć olej lub płyn do spryskiwaczy po to aby nie zamarzał???? można tak zrobić?? nie uszkodze czegoś???

Przemek 
Vento to ja!
Przemek

Silnik: 2.0 16V AZV
Wysłany: 2009-11-03, 08:07   

a spróbuj psiknąć silikon w spraiu do uszczelek zeby nie zamarzały mozliwe ze pomoze
http://vagpower.pl/

Wvojtek 
Pan i władca oktanów

Silnik: AHU+
Wysłany: 2009-11-03, 15:15   

Wvojtek napisał/a:
a gdyby szczykawką do zamka wstrzyknąć olej lub płyn do spryskiwaczy po to aby nie zamarzał???? można tak zrobić?? nie uszkodze czegoś???

można tak zrobić???

pablo170 
Zapalony Ventkarz
vento 96

Silnik: z pralki
Wysłany: 2009-11-04, 18:30   

ja miałem podobny problem ale tylko w zimie. otwierał mi się tylko tył dopiero po nagrzaniu wnetrza klamki zaczynały działać. okazało się że poprostu zamek nie był wcześniej konserwowany i się zwieszał. chłopaki gadali że bede musiał wymieniać itp. A ja rozebrałem boczki zapsikałem wszystko wd40 osuszyłem i zapsikałem smarem w spreyu, dodatkowo podczas psikania ruszałem zamkiem i klamką. już dwa lata mam spokój

http://www.youtube.com/us...u/6/qNn-f5l4Emw

RysiekSiedlce 
Kierowca eLki

Silnik: 2.0 GT
Wysłany: 2009-11-16, 20:48   

Narazie spryskałem McKenic w spreju i duzo czarnego brudu z mechanizmu spłyneło. Działa lepiej tylko temperatura jest ciągle powyzej zera i sprawdzic nie moge ;)

kamilzmc 
Niedzielny kierowca
Vento 2.0 GT

Silnik: 2E
Wysłany: 2009-12-16, 22:32   

pablo170 napisał/a:
ja miałem podobny problem ale tylko w zimie. otwierał mi się tylko tył dopiero po nagrzaniu wnetrza klamki zaczynały działać.

Mam identycznie jak Ty i kolega, ktory pisal ze rowniez ma problem. Musze wsiadac przez tyl. Jak dobrze nagrzeje w srodku to puszcza i sie otwieraja juz drzwi...
Uszczelki zapsikane silikonem w sprayu juz jakis czas temu, wtedy juz nie moglem otwierac drzwi bo bylo zimno i do tych zamkow ktore zamykaja calkowicie drzwi napsikalem cos jak Wd40 tylko to z Shella to bylo jesli dobrze pamietam.
Jednak znowu mi zamarza....

dziś zrobilem tak jak pisaliscie. Z zewnatrz ten caly mechanizm zamykania potraktowalem spirytusem i napsikalem tam do srodka ile sie dalo, powycieralem i zapsikalem silikonem w sprayu.

Jutro okaze sie czy to pomoglo...

Mial ktos jeszcze takie problemy z calkowita blokada otwierania przednich drzwi? Jak sobie z tym poradziliscie?

vezet22 
Vento to ja!
projekt vento

Silnik: 2,0 GT
Wysłany: 2009-12-16, 22:37   

skuteczna metoda to wymątować zamek i go dobrze umuć :] a pryskanie różnuch środków nic niepomoże tylko pogorszy sprawe bo to wszystko zamarza :)

kamilzmc 
Niedzielny kierowca
Vento 2.0 GT

Silnik: 2E
Wysłany: 2009-12-17, 17:01   

Mozna powiedziec ze jest maly sukcess.
Lewe drzwi otworzyly sie bez problemu
Prawe niestety dopiero po nagrzaniu wnętrza, ale to wyniklo z mojego zaniedbania bo lewe dokladniej wyczyscilem.

Odpowiedz do tematu