pomóżcie prosze... temat krótki a auto chodziło mi do ostatniego dnia bardzo ładnie rano wstałem i nic... t.z. dzień wcześniej jeżdziłem autem prawie cały dzień zrobiłem prawie 300 km a jak chciałem na drugi dzień odpalić to nic... kręciłem kręciłem a auto łapało jak by chciało zapalić i nic ...jak już zapali to ma bardzo niskie obroty jakieś 400/ 300 obr.na min. ledwo chodzi...masakra.iskre sprawdzałem i jest.. paliwo też dochodzi... pomóżcie... vw vento 1.8. benzyna mono.
a tak apropo to np. dzisiaj auto odpaliło mi jak by nigdy nic się nie stało czasami z odrotów mi spadało na te 400 - 300 obr/min. nie wiem o co chodzi.???????????????????????
sprawdz czy masz iskre moze paliwa malo dostawac (pompka do wymiany). i dopiero po czasie zaleje paliwem i tak jak piszesz zapala auto! sprawdz czego brakuje iskry czy paliwa z wezy podczas krecenia powinno mocno leciec paliwo u ciebie moze byc cos zapchane Filtr Paliwa wypnij wezyk przy samym silniku z paliwa! TYLKO Zasilajacy xD xD
Iskra jest ( sprawdzałem na wszystkich garach ) paliwo też dochodzi jak ściągam wężyk to bardzo mocno sika czyli jest dobre ciśnienie. Nie wiem może krokowiec????????????
sprawć gume pod monowtryskiem , odme silnika , przewód od mono idący do serwa a jeśli wszystko to będzie ok to wygląda na silniczek krokowy
powodzenia w szukaniu usterki
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-11-03, 21:58
Ja miałem ostatnio podobne objawy to mi wysiadł TPS (czujnik położenia przepustnicy).... tzn wysiadł; wykręciło się, przeczyściło i śmiga jak ta lala
EDIT
Usuńcie moderatorzy ten post wyżej.... ehhhh chcę mieć taką władzę jak wy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum