Czy zdaza sie ze te czujniki nawalaja i zakłąmuja komputer zawyzajac dołądowanie bo mam bardzo zamuloego vecioka? Jest on przylutowany na 3 piny czy wie ktos gdzie moge taki czujniczek dostac bo patrzałem ale akurat takiego znaleść nie moge dzieki za odp pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
podłączales fure pod vaga miałem taki przypadek w audi 1,9 tdi że w tym przewodzie i w czujniku był olej wystarczyło go umyć
jeśli auto słabo się zbiera z niższych obrotów to zaślep EGR-a
a jak zamula na wyrzszych to może przepływka jusz siada i żle mieży
Jakby padl zupelnie to by nic nie mierzyl. Jest tam jeszcze jeden czujnik cisnienia atmosferycznego jak on pada to komputer daje domyslna wartosc i wzgledem tego cisnienia obcina faktyczne doladowanie. W zaleznosci od wysokosci na jakiej sie znajdujemy takie cisnienie daje.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
podłoczyłęm włąsnie auto i dałem na grupe 10 poczym odłoczyłem wezyk cisnienia który jest miedzy inter a kolektorem sacym vag w trzeciej rubryce nadal pokazywał 989 po odłoczeniu wezyka czy jest to prawidłowe zachowanie?
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
I jak bedziesz jechal to tez bedzie pokazywal 989. Jaka masz wartosc w 2 okienku bo jak jest na stale 1024 to jest skopany czujnik cisnienia atmosferycznego
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Sorka ze tak dłługo. Przejechałem sie kawałek auto jechało jak zawsze niema ruznicy czy na podłoczonym czy odłocznonym bo jedzie idealnie tak samo w drugim okienku cały czas 1000 pisało.Wiec mam chyba uszkodzony ten czujnik ?
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-11-08, 17:43, w całości zmieniany 1 raz
2 sie nie zmienia a jak juz to z dnia na dzien lub przy duzych roznicach w wysokosci, to jest cisnienie atmosferyczne.
Odpinasz ktory waz? Od mapsensora w komputerze? Nie ma roznicy jak samochod jedzie? Pokaz te logi.
http://rtnet.pl/vaglog/ < tu wklej z podpietym i bez podpietego 10 i 11
W drugim okienku mam 1000 i wiem ze niema sie zmieniac przy zmianie obrotuw bo to cisnienie atmosferyczne Odłaczam wezyk (z cisnieniem) tu koło zbiorniczka wyruwnawczego płynu chłodnicy.Opisze: z turbo wychodzi gruba rura do interculera i z interculera taka sama idzie do kolektora sacego. To na ruze idacej z interculera do kolektora mam wyjscie na mały wezyk ktury idzie z informacjia cisnienia do komputera (czujnika cisnienia). Auto z odpientym wezykiem jedzie tak samo jak z podpientym.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2009-11-08, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum