Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-11-08, 20:45 Ventylowóz by Brave :)
Długo oj długo nie zakładałem tego tematu bo jakoś nigdy nie było okazji zeby siąść i opisać swoją furkę ale nadszedł czas to zmienić
wiec Ventke kupiłem 09.08.2009 na giełdzie w Elizówce od pewnej pani z lbn autko gdy je kupiłem miało na liczniku prawie 210 tyś
jest to vento 1.8 cl silnik ABS 90 kucyków i daje rada testowałem na obwodnicy lubartowa poleci swoje fabryczne prawie 180 na gazie
auto ma holenderską instalacje gazową z którą miałem trochę problemów na początku ale po wizycie u znajomego gazownika i wymianie parownika i małej przeróbce wszystko jest w najlepszym porządku co do problemów to mam jeszcze mały z el szybą przednią kierowcy otwiera się w odwrotną stronę co przycisk pokazuje już wiem co tam jest nie tak (dzięki naszemu forum) ale jakoś nigdy nie ma czasy zajrzeć i to zrobić pozatym cały mechanizm trochę zaczyna szwankować to pewnie zajrzę jak będę musiał he he
wyposażenie :
4x el. szyby
domykanie szyb z kluczyka
centralny zamek
Cb-radio (nie raz uratowało kilka złotych )
i chyba tyle.... przynajmniej tyle mi się teraz przypomina... niestety nie mam klimy ale trudno może jak się trafi jakaś kompletna w rozsądnej cenie do kupna to założę
plany na przyszłość:
1. zakup alu
2. przyciemnieni szybek tylnych
3. przyciemnienie światełek najlepiej wszystkich
a teraz kilka fotek sory za jakość zrobione tel :
w miarę możliwości będę dodawał nowe wpisy i zdjęcia jak mi się coś przypomni albo coś zrobie dla vw
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
witamy plany mogą być poza właśnie tym jednym, jak juz przyciemniasz to wszystkie jak nie to nie ruszaj tyłu, no i jeszcze cos w dół by sie przydało.powodzenia
hehe normalnie skojarzyło mi się z piosenką "Chamski, letni podryw" mam cinkłoczento z holenderskim gazem...
Do rzeczy. Ventylek przyjemny i dobry wypas wewnątrz. Co ma oznaczać Twój plan przyciemnienia wszystkich świateł
Jaki to kolor LC5P
Zakup alu jak najbardziej. Poszukaj już teraz i w zimę, bo można trafić coś fajnego. W marcu ludziska kupiją na zabój.
ja chce tylko 3 tylne a żeby nie było widać co tam jest
a co tam chować??
vwkrzysio napisał/a:
dżodżo, czego mówisz żeby nie ruszać samego tyłu?
bo to wygląda wg mnie beznadziejnie, jak już przuciemniać to z przodem i wtedy jak juz kto woli, wszystkie tak samo albo przód jaśniej a tył ciemniej. chociaż mnie najbardziej widzi się wszystkie takl samo najjaśniejszą folią
Silnik: 1.9tdi
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 477 Skąd: Lubsko ok.Zielonej Góry
Wysłany: 2009-11-09, 10:29
no Ventyle niczego sobie jak bym widział swojego na poczatku. Chciałem kupic takie stalówki jak ty masz ale brak ciekawych ofert i byłem zmuszony kupic 4xstalówka za 50 euro wraz z oponami to i tak nie straciłem na tym moze na drugi sezon znajde coś ciekawego
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-11-09, 18:10
wybaczcie ale nie zdążyłem poprostu nie maiłem czasu luknąć na oznaczenie koloru to pierwsze co do światełek to widziałem taką porade na forum jak przyciemnić światła przednie to znaczy pomalować nz czarno miejsce które w lampie są białe i ciekawie to wyglada tylne to poszukam oryginalnyvh takich ciemniejszych a co do kierónków to sam sie zastanawiam rozmawiałem ze złoty kamil i on kupił podobno dość tanio można dostać ale jak by mi ktoś powiedział jak je przyciemnić to może bym sam spróbował ( słyszałem coś o dymieniu) ale nie jestem w temacie.
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-11-09, 18:54
ja moje kierunki dymione(DEPO) i blendy krótkie też dymione (DEPO) dałem 70zł
ale widze że ty nie masz halogenów to masz blende długą więc jest tańsza
a jeśli chodzi ci o tym zeby samemu przyciemnić to napoczątku tez tak miałem i mi te dyminoe przezzemnie kierunki i blendy długie zostały wiec jak chcesz to wezme na zlot 29 i sobie przymierzysz i bedziesz widział jak to wygląda
lakier LC5P - taki jak mój Matiego Tomka Michnika i jescze kilka - jak przejezdzam przez Parczew to chłopaki z Twojej firmy ogladaja sie za moim ventkiem - bo troche bliźniaki sa - nawet pokiereszowane w tym samym miejscu
Lwomati napisał/a:
mam cinkłoczento z holenderskim gazem...
- utwór kładzie na kolana
widzilem autko i z tego co pamietam to jeszcze jakas dokladeczka by sie przydała
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2009-11-10, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-11-16, 19:18
no a dzisiaj kolejna zmiana w moim ventylu przed chwilą dostałem w łapki podświetlanie nawiewu i nie mogłem się powstrzymać żeby go nie założyć a jaki wentylek zadowolony jak by miał ogon to by nim pomerdał
a efekt wygląda tak: ( sory za jakość ale wiadomo telefon...)
a w realu dużo duuuużo lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum