Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-11-19, 17:30 lampy przód
panowie jak dobrze ustawić lampy przednie??? yak żeby świeciły ładnie szeroko i w miare daleko ale nie oślepiając innych... lampy zwykłe bez elektryki... ustawienie można regulować tylko takim czymś białym dziwnym na lampie czy czymś innym jeszcse???
http://www.vwvento-fans.c...rada_lampa9.jpg
jedź na stację diagnostyczną, tam CI za 20-30 zł ustawią bdb z wykorzystaniem specjalistycznych urządzeń, które określają prawidłowe ustawienia, ja tak zrobiłem, zmieniłem żarówki, na dobrej jakości OSRAM i teraz mam widoczność nie tylko na drogę ale też pieszych widać z daleka, nie tak jak wcześniej ze starymi żarówkami i ustawieniem lamp, mało co nie potrąciłem pieszego ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
tak stan 5 m od sciany i zmiez na sobie jak wysoko masz lampy mp na wysokosci kolana i na scianie tez tak powinno byc najprostrze ustawianie ja tak ustawilem i naprzegladzie bylo ok
najtańszy sposób to taki jak napisał piotr nowok dodam jeszcze że samochód musi stać na równej powierzchni
najlepszy sposób jest taki jak napisał zeniTh
jeśli chcesz
Wvojtek napisał/a:
sam to zrobić
to ściana i reguluj nic trudnego
dodam od siebie które pokrętła odpowiadają za co
patrząc od frontu
Lewa lampa
Lewa strona bliżej błotnika regulacja odpowiada za wysokość góra/dół
Prawa strona bliżej środka samochodu odpowiada za szerokość prawo/lewo
Prawa lampa
Prawa strona bliżej błotnika regulacja odpowiada za wysokość góra/dół
Lewa strona bliżej środka samochodu odpowiada za szerokość prawo/lewo
kręcąc w lewo podnosisz światło/oświetlasz bardziej lewą/prawą stronę jezdni
kręcąc w prawo obniżasz światło/światło schodzi się do środka
do ustawienia wysokości świateł używaj płaskiego śrubokręta
Wvojtek, nie wydziwiaj. Pojedź na stację kontroli i nich Ci to ustawią. Zapłacisz może 15zł a będziesz miał prawidłowo ustawione. Na patenty to można sobie ustawiać. Pojedziesz na przegląd to diagnosta i tak Ci przestawi według ich sprzętu.
Ja też ustawiam sam.. Jeszcze się nie zdarzyło żeby na przeglądzie ktoś mi coś przestawiał, oni patrzą tylko czy nie masz za wysoko, żeby nie oślepiać innych kierowców.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum