mam mały problem, rozebrałem drzwi od strony kierowcy i po pierwsze lusterko mam manualne, niepodgrzewane, a po drugie lampka się nie świeci, a powinna po otwarciu drzwi ( od strony pasażera się świeci ) i tam jest wszystko ok
no ale mało ważne, prawdopodobnie były zmieniane całe drzwi, ale zastanawia mnie jedno, po co tam w środku są 2 wolno wiszące kable ( w prawych drzwiach jest tylko ten pierwszy, bo ten drugi idzie do lampki )
taki, bliżej zawiasów :
i taki przy końcu drzwi ( w miejscu gdzie powinien być kabel do lampki ) :
i pytanie czy można odciąć końcówkę i podłączyć do tego kabla lampkę ?
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2009-11-13, 01:41, w całości zmieniany 1 raz
no w lewych drzwiach mam ten drugi (nowy) typ, no ale niestety nie jest chyba podłączona, bo nie ma na niej napięcia ... sprawdzałem wczoraj miernikiem ... muszę całkiem ściągnąć tę matę wygłuszającą i tam pooglądać te kable ;/
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2009-11-15, 04:17, w całości zmieniany 1 raz
dobra na razie zostawiłem w spokoju te drzwi, w 50% zakończyłem pracę nad tym bagażnikiem, wystarczy teraz go wykleić matami, (które muszę najpierw zakupić)
poza tym uszczelniłem bagażnik, odkręciłem lampy na błotnikach, przesmarowałem uszczelki silikonem i zakręciłem, na razie jest sucho... zobaczymy po większych opadach
odkleiłem napis "Vento_GL" z klapy, zamierzam jeszcze odkleić znaczek "VW", ale nie wiem jak go odkleić, a nie chce poniszczyć lakieru, a on jest na pewno przyklejony, ponieważ na wylot nie ma żadnego kołka, czy śruby...
założyłem nowe żarówki OSRAM COOL BLUE, nawet ładne białe światło, ale spodziewałem się czegoś więcej, zamierzone było niebieskie światło, pseudo ksenony, ale nie wyszło...
poniżej fotki mojej pracy
znaczek "Vento_GL", a raczej pozostałości, które muszę jeszcze usunąć
bagażnik, nie ma jeszcze maty, muszę ją wyprać bo nadal śmierdzi benzyną ;/
światełka ;P lampa nie jest zaparowana, tylko trochę brudna, z resztą jak całe auto ... ;D
i miejsca uszczelnienia bagażnika :
to miejsce jest bardzo ważne
uszczelnienie lampy, pod uszczelką
i mikropęknięć, najlepiej zrobić to od środka bo nie widać ...
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2009-11-20, 00:44, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-11-20, 07:16
Znaczek żeby ściągnąć to użyj małego śrubokręta płaskiego, u mnie ten znaczek był przyklejony na taśmie dwustronnej. Jak delikatnie tym śrubokrętem pod wadzisz do okoła to znaczek powinien zejść.
wymieniłem dziś płyn do wspomagania, na febi (zielony)
no i lepiej się kręci kierownicą
poza tym zakupiłem drugie żarówki (Philips BlueVision) no ale niestety, dalej efekt nie jest taki jak chciałem, światło jest białe, żarówki ładnie świecą, nawet chyba lepiej niż te poprzednie osramy, które teraz wylądowały u mojej mamy w puncie
no ale niestety nie jest to fajne niebieskie/ksenonowe światło
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2009-11-30, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie też rozkminiłem ten sens ... teraz mam Philips BlueVision i ładnie świecą, może kiedyś jak zmienię auto to będę szukał takiego z ksenonami albo jak będę miał więcej kasy to założę do tego prawdziwe ksenony xD
- świece na NGK
- przewody na SENTECH
- palec, kopółka
- założone nowe tarcze i klocki (brembo, ferrodo)
- wymieniony płyn chłodniczy na DYNAGEL
- wymieniony olej w skrzyni
- wymieniony płyn hamulcowy
i nieoczekiwane wydatki
- wymieniona pompa hamulcowa wraz z serwem
- wymienione dwa przewody hamulcowe (tylne)
myślę, że o niczym nie zapomniałem ;P
a w sumie kosztowało mnie to 620 zł + tarcze z klockami 150 zł
do wymiany szykuje się jeszcze cały tłumik od początku do końca, tylne amortyzatory, ale poczekam na kasę i zakupię już gwint i tylne tulejki ...
możliwe, że będę chciał wymienić jeszcze 2 pozostałe przewody hamulcowe ...
i dotarły do mnie graty od Mapeta ;D rozpórka i lifty do maski
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2009-12-31, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-01-01, 02:40
Zniżki są jak się na jego forum zalogujesz, zamów u Venom24.pl i masz 10% zniżki gwarantowane a może i więcej jak się potargujesz. Podobne fanty leża tez u mnie od Venoma
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-01-01, 04:02
zeniTh napisał/a:
a więc tak, w końcu zostały wymienione:
- świece na NGK
- przewody na SENTECH
- palec, kopółka
- założone nowe tarcze i klocki (brembo, ferrodo)
- wymieniony płyn chłodniczy na DYNAGEL
- wymieniony olej w skrzyni
- wymieniony płyn hamulcowy
i nieoczekiwane wydatki
- wymieniona pompa hamulcowa wraz z serwem
- wymienione dwa przewody hamulcowe (tylne)
od Venoma dostałem noworoczna cene 49,99 a u mapeta 45 zł na rozpórke analogicznie 109 i 105 zl ale mowie to byla noworoczna wyprzedaz ;P dla tego tak tanio
jaki olej kolega zalał czy to pierwszy raz czy działo się coś złego ze zapadła decyzja wymiany oleju
tego to Ci nie powiem, bo nie wiem, mechanik mi to robił, wiem tylko, że litra kosztowała coś koło 30 zł, pierwszy raz po kupnie auta, auto ma już 16 lat , no rocznikowo to 17 i nie wiadomo kiedy był wymieniany olej ... a te 50 czy 60 zł to jeszcze nic, na pewno taka operacja nie zaszkodzi
pierwszy raz po kupnie auta, auto ma już 16 lat , no rocznikowo to 17 i nie wiadomo kiedy był wymieniany olej ... a te 50 czy 60 zł to jeszcze nic, na pewno taka operacja nie zaszkodzi
właśnie każdy mówi co innego szkoda ze nie wiesz co za olej jest wlany
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum