Po pierwsze jeśli nie ten dział z takimi pytaniami to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Po drugie jechałem dziś na Rzeszów i stał sobie freelancer ... i chyba mi zrobił najdroższą ( jak dotąd ) fotkę ...
wkurzyłem się trochę ... bo pewnie mi przyjdzie 200zł i 4 pkt albo 100 zł i 2 pkt ... ;/ zalezy jaka prędkość mi złapał
i w takich właśnie momentach gry Panowie w czapeczkach sobie przyjeżdżają i stawiają takiego freelancera to przydało by się CB ...
tutaj pytanie ... jakie polecacie ? jaką antenę ? podobają mi się takie długie baty, ale wiem, że to trochę nie funkcjonalne ... trudno zawsze można zmienić
hmmm cena ? no myślę, że jeśli da rade się zmieścić w 300 zł to będzie super, no ale jeśli nie to 400 zł to jest max ...
pozdrawiam i czekam na odp
btw. fajnie by było jakby miał podświetlenie niebieskie albo czerwone, bo pomarańczowego ani zielonego nie trawie ... no ale jeśli już musi być to może być ...
Ja mam radio cobry i antene alana (140cm) i daje rade. Nie narzekam kpl mnie kosztował 350zł tak wiec to nie był wydatek. A jezeli już potrzebujesz dobre radio to Alana lub Presidenta ewentualnie Midland.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-10-28, 08:33 Re: Jakie CB polecacie ?
zeniTh napisał/a:
Po pierwsze jeśli nie ten dział z takimi pytaniami to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Po drugie jechałem dziś na Rzeszów i stał sobie freelancer ... i chyba mi zrobił najdroższą ( jak dotąd ) fotkę ...
wkurzyłem się trochę ... bo pewnie mi przyjdzie 200zł i 4 pkt albo 100 zł i 2 pkt ... ;/ zalezy jaka prędkość mi złapał
i w takich właśnie momentach gry Panowie w czapeczkach sobie przyjeżdżają i stawiają takiego freelancera to przydało by się CB ...
tutaj pytanie ... jakie polecacie ? jaką antenę ? podobają mi się takie długie baty, ale wiem, że to trochę nie funkcjonalne ... trudno zawsze można zmienić
hmmm cena ? no myślę, że jeśli da rade się zmieścić w 300 zł to będzie super, no ale jeśli nie to 400 zł to jest max ...
pozdrawiam i czekam na odp
btw. fajnie by było jakby miał podświetlenie niebieskie albo czerwone, bo pomarańczowego ani zielonego nie trawie ... no ale jeśli już musi być to może być ...
Pewno w Czudcu cię złapał , bo tam wczoraj stał koło kościoła.
A co do radia ja mam Unidena 520 i antenę Sunker ml145. Działa to dobrze z tym, że radyjko nie jest dopuszczone do użytku na naszych drogach. Ale jeżdżę z nim już prawie dwa lata i nie miałem problemów przy kontrolach. Polecam radyjka Presidenta lub Alana.
Tego TTI nie kupuj bo to szumofon.
Ostatnio zmieniony przez Hormon 2009-10-28, 08:34, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-10-28, 12:20
Podjedz do TOTONA na przemysłowej, tu gdzie mój Ventyl codziennie stoi. Tam będziesz miał lepsze ceny niż w tej firmie na Sadowej. Przy okazji chłopaki dostroją za free.
Wysłany: 2009-10-28, 15:28
A o której godzinie był ten fotoradar w Połomi ? Bo ja tam leciałem gdzieś po 13 a później wracałem około 15. Wtedy chłopaki mówili ze fotoradar stoi w Czudcu.
Ostatnio zmieniony przez Hormon 2009-10-28, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-10-28, 19:25
ja mam unidena 520 i antenkę sirio ml145 i gra to bardzo dobrze przy "dobrych wiatrach" to 15km zasięgu bez problemu w obie strony a nigdy nie jest mniej niż 7km
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-10-28, 19:29
Jak wyżej Uniden 520 pro xl Jest robiony na tych samych komponentach co Johny Presidenta.oba radia produkuje Uniden na Filipinach.
President to handlowa nazwa Unidena na rynek europejski...Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
Jestem dokładnie tego samego zdania co przedmówca
Mam radyjko Unidena i antene Presidenta 150 cm zasięg max hmmm jakieś 40 km na czystej okolicy (tj bez budynków)
Za komplet po znajomości dałem 300zł także polecam
A o której godzinie był ten fotoradar w Połomi ? Bo ja tam leciałem gdzieś po 13 a później wracałem około 15. Wtedy chłopaki mówili ze fotoradar stoi w Czudcu.
jechałem coś parę minut po 19 na Rzeszów ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
radio UNIDEN 520 (robione jest na tych samych częściach co president) do tego mała zgrabna antena PRESIDENT FLORIDA. Zestaw testowany przez kilka osób w tym mnie JEST REWELACYJNY
OKOŁ 6-7 km SYGNAŁU SPAWDZONE !
SYGNAŁ CZYŚCIUTKI ŻADNYCH SZUMÓW I TRZASKÓW PODCZAS BARKU ODSŁUCH CAŁKOWICIE MILCZY.
PEŁNA REGULACJA CZYSTOŚCI-ZASIĘGU-GŁOSY
rok temu kupiłem ten zestaw już wyregulowany za 350zł =220zł(radio)+130zł(antena)
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-11-01, 19:38
misiek napisał/a:
Tylko radia UNIDEN nie mają aktualnej homologacji, gdzieś czytałem, bodajże w którymś motorze
to prawda chociaż ja mam jakąś tam homologacje z 2004r ale pewnie jest nie ważna ale nawet jeśli to i tak nie ma problemów przy kontroli przez miśków zresztą teraz rzadziej będą cię zatrzymywali
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Mam to samo co u Spyra....z reszta kupowałem od niego antenę...musze powiedzieć że jest OK...co prawda nie jest to jakiś super profesjonalny sprzęt, ale da się bezproblemowo latać po PL bez ciągłego dopytywania się.....sam odsłuch styka
Nawet gdy niema homologacji nie powinieneś mieć problemów z kilku powodów :
Pieski aż tak tego nie kontrolują , chyba że trafi Ci sie jakiś służbista (dodam tylko że osobiście hulam od kilku lat i nikt mnie nie sprawdzał ani żadnego z moich znajomych)
A po drugie kontrole "tych z radyjkiem" spadają do minimum
a ja mam alan 109 i antene montazową na klapie Alan 9+ ( 150cm) i działa tak ze musiałem sq skręcic na godz 12 a nawet 1 by mi nie zbierało za duzo syfu bo ściagało z ponad 15 km i juz sie bajzel robił polecam ten zestawik , jest nie drogi i daje rade.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-25, 09:15
piechu43 napisał/a:
15 km??? jest to możliwe??
Wydaje mi się ze to żaden problem....osobiście zdarzało mi sie ścigać z nie co większych odległości...no ale wszystko zalezy od tego gdzie jesteśmy, ukształtowania terenu, roślinności, pogody itp...no i w mieście to raczej nie możliwe
no to bomba!!! ja byłem przekonany że 5km to jest max na płaskim terenie, no i tak mi mówił ten Gość co mi tego "szumowca" obecnego sprzedawał i pewnie antena też ma wpływ bo mam raczej coś taniego
Wysłany: 2009-11-25, 17:57
ja na swoim unidenie i antenie sierio ML145 (odpowiednik midlanda) przy dobrych wiatrach tak ok 18km 15 to napewno ale to sprawdzałem w nocy gdzie jeżdza tylko tiry i oni zazwyczaj mają dobrze zestrojone radyjka i dobrej jakości i nie ma innych szumofonów w okolicy ktore tylko zakłucaja fale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum