Wysłany: 2009-11-26, 22:49 Problem z bezpiecznikami pompy
Witam mam taki problem ze pali mi bezpiecznik na benzynie nieraz jak się przełancza z bp na lpg a nieraz przy odpalaniu itd. Problem w tym że przy kazdym spaleniu bezpiecznika wskazówka od benzyny przeskakuje na full i rozkręcam przy tym licznik zeby ją przesunąć spowrotem na swoje miejsce Kable z pompy wymienilem bo kedys sie spalily od wiekszego bezpiecznika inne przewody sprawdzone i nic a problem jest
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-11-27, 21:57
wygląda że masz zwarcie od pompy do czujnika poziomu paliwa, pewnie jednak coś z tymi kablami jest nie tego, może pod pokrywką w bagażniku, a może w samym zbiorniku paliwa skoro twuerdzisz że na zewnątrz jest ok.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-11-28, 11:29
Nie no kosz po co, to plastyk. Możesz na razie dla próby we wtyczce do pompy wyjąć kabelki od czujnika a zostawić zasilające pompę i zobaczysz co się stanie, jeśli dalej będzie problem to zwarcie musi być gdize indziej nie koło pompy
Wczoraj podczas jazdy na gazie dwa razy spalil sie bezpiecznik. Czy ktos mial jakis podobny przypadek?? Czy moze to byc wina przekaznika? lub samej pompy?
a wlasnie przekaznik jest ok? sprawdz dokladnie jaki ma byc bo ja pamietam jak kiedys zatarłem pompke i to myslałem ze moze przekaznik tylko i znalazłem podobny ale nie taki sam wsadziłem go na siłe pasowal ale palił bezpieczniki
A sprubuj wszysko od baku odłoczyć i staranie zaizoluj. Wtedy na gazie jedz. Jesli zwara nadal będzie szukaj w przewodach. Gdy kasjer przy zwarciu skacze do oporu to znaczy ze zwarcie jest gdzieś na kablach sprawdz pod tylnim siedzeniem i w bagazniku na przewodach. Powodzonka bo tutaj cierpliwosci i szukania
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Podobno jak jest jakas taniocha pompa to po jakims czasie tak sie robi. kolega mial taki przypadek. Ja odlaczylem pompe i narazie jest ok zobaczymy co dalej. Pewnie tczyba bedzie zainwestowac w orginal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum