Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Gavel
2009-12-02, 08:48
KONTA INTERNETOWE
Autor Wiadomość
szwagier 
Pan i władca oktanów

Silnik: w planach
Wysłany: 2009-12-01, 15:37   KONTA INTERNETOWE

no właśnie, tyle teraz tego jest i pewnie każdy gdzieś jakieś ma.

I tu moje pytanie:
Jest sporo kont niby darmowych, ale często są jakieś ukryte płatności, i który bank ma najwięcej darmowych bankomatów???
http://doradcy24h.blogspot.com

Respect 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 & 2.
Wysłany: 2009-12-01, 15:42   

ja mam w kredyt banku i nie narzekam , wszystko darmowe i bankomaty w każdym supermarkecie jak i poza miastem

zeniTh 
Ventka to mój dom!

Silnik: 2.8 V6
Wysłany: 2009-12-01, 15:52   

ja osobiście polecam eKonto w mBanku

sam jestem użytkownikiem ich konta od paru lat, wcześniej izzyKonto - czyli konto młodzieżowe, teraz eKonto, oczywiście wszystko darmowe, jedynie (opcjonalnie) możesz płacić za ubezpieczenie karty, 1,70zł miesięcznie, ale to jest tylko Twoja decyzja.

z bankomatami też nie jest źle, cash4you, euronet, BZ WBK, eCard - to są te z których wybieramy bez prowizji ;)

"prowizja od wypłaty gotówki w bankomatach sieci Banku Zachodniego WBK S.A., Cash4You, eCard, Euronet2 na terenie Polski - 0 zł

prowizja od wypłat gotówki w pozostałych bankomatch krajowych na terenie Polski - 5 zł"

piotrek_inf 
Ventomaniak

Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2009-12-01, 15:53   

ja mam w mbanku i nic nie płacę bankomaty są w każdym centrum handlowym

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2009-12-01, 16:59   

Cytat:
ja osobiście polecam eKonto w mBanku
ja również. Moim zdaniem najlepsze konto w PL. I naprawdę za free a anie teoretycznie, że oddadzą CI kasę za prowadzenie jak zrobisz tysiąc przelewów, za kartę ja wydasz nią bańkę w miesiącu itp bzdury, które stosuje masa banków.

Poza tym konto w mbanku ma większość sprzedających na Allegro, więc masz duże szanse kupując cokolwiek, że kasa jest od razu na koncie sprzedającego dzięki czemu dużo szybciej wyślę Ci paczkę.

pawelvw 
Vento to ja!

Silnik: Pasek 1,9TDI
Wysłany: 2009-12-01, 18:01   

ja tez szwagier, polecam mBank

Andziula 
Zapalony Ventkarz
przemolas4

Silnik: 2,0 GL
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2009-12-01, 18:48   

No ja mam w kredyt banku i tez nie narzekam i polecam

szwagier 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2009-12-01, 19:30   

no ja też mam w mBanku :)
chciałem się tylko dowiedzieć jak to jest, w mBanku podobają mi się też te wpłatomaty, dobra rzecz

Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2009-12-01, 22:16   

A ja będę inny, i nie mam w mBanku tylko ING. Konto praktycznie za free, wypłaty z bankomatów ING i euronetu. Przelewy za free itd itp. Haczyk jest taki, że trzeba w miesiącu zapłacić kartą na kwotę 100zł, oczywiście wszystkie zapłaty się kumulują. Jak się tego nie zrobi to opłata za kartę wynosi 2zł.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2009-12-01, 22:44   

Hormon napisał/a:
Konto praktycznie za free
ja tam nie lubię haczyków... A to właśnie to co pisałem wyżej, że niby za darmo, ale jest wiele ale... powiem tak, mam konto w mBanku od samego początku jego istnienia - wtedy miałem jeszcze w PEKAO - na tą chwilę tylko mBank, PEKAO dawno zamknięte. Narazie nie widzę innego sensownego konta wiec nie zmieniam.

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-12-01, 22:45   

Mbank. Jedyne za co sie placi to chyba karta kredytowa (nie debetowa - ta ktora sie placi w sklepach i wyciaga kase z bankomatow) jesli nie wyda sie jakiejs tam sumy przez miesiac. Nota bene proponowali mi taka karte przed ogloszeniem wielkiego kryzysu ekonomicznego, kiedy ja nie generuje zadnych zarobkow... Ciekawe, ciekawe.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2009-12-01, 22:57   

ano za kredytówkę się płaci jeśli nią nie płacisz non stop. Miałem kredytówkę parę latek i w sumie nigdy w życiu nie płaciłem za jej obsługę (normalnie 38 zł na rok). Tyle, ze ja zawsze tylko karciocha płace, nie lubię gotówki.

szwagier 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2009-12-02, 07:52   

spyro, a ty nie robisz przypadkiem w mBanku :D
mi mBank się bardzo podoba, tylko z ustaleniem darmowych bankomatów miałem problem

Lwomati 
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: 2.3t AERO
Wysłany: 2009-12-02, 08:02   

a mi się mBank nie podoba :P mam u nich kredyt i jest wysoko oprocentowany. eKonto mam kilka lat ale jakoś nie korzystam... Mam konto w KredytBanku i jest ok. Opłata miesięczna za prowadzenie konta 1zł, za kartę bankomatową 1zł, przelewy wewnątrz za free do innych banków 0,40zł. Zlecenie stałe chyba 1zł, czy 2zł miesięcznie. Przyswyczaiłem się do nich konto mam już bardzo długo, nawet nie wiem ile... zawsze jakieś promocje mi proponują, a o kredytach to mogę powiedzieć, że są baaardzo opłacalne. Wziąłem sobie 10tyś. na 2 lata, do spłaty mam 10.700zł odsetki minimalne. Jakbym wziął taki kredyt w mBanku to domyślam się że odsetki wyszły by z połowę kredytowanej kwoty.

Była VRka
Mój Borowik
Passeratti

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2009-12-02, 08:47   

Ja już też kilka latek w mBanku siedzę i nie zamierzam na razie zmieniać - nie ma żadnych specjalnych kosztów ani kruczków i to mi się podoba.
Dodatkowo mogę polecić najprostsze konto w Getin Banku. Prowadzenie konta za free, przelewy też. Jedyna opłata to opłata za zwykłą kartę debetową (nie pamiętam ile ale tylko pierwsze pół roku za darmo). Ja kartę oddałem nawet jej nie rejestrując i z tego konta korzystam tylko przez internet. Plus tego konta (pod tym względem lepsze od mBanku) jest taki że nawet to najzwyklejsze konto jest oprocentowane. Co prawda tylko 1% w skali roku ale z tej kasy co mi się po tym koncie przewija to jedno piwo w miesiącu mam za darmo :diabełek:

PS. Przeniosłem temat bo do wysokich obcasów jakoś nie bardzo pasował :P

Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2009-12-02, 08:48   

Lwomati napisał/a:
a mi się mBank nie podoba :P mam u nich kredyt i jest wysoko oprocentowany. eKonto mam kilka lat ale jakoś nie korzystam... Mam konto w KredytBanku i jest ok. Opłata miesięczna za prowadzenie konta 1zł, za kartę bankomatową 1zł, przelewy wewnątrz za free do innych banków 0,40zł. Zlecenie stałe chyba 1zł, czy 2zł miesięcznie. Przyswyczaiłem się do nich konto mam już bardzo długo, nawet nie wiem ile... zawsze jakieś promocje mi proponują, a o kredytach to mogę powiedzieć, że są baaardzo opłacalne. Wziąłem sobie 10tyś. na 2 lata, do spłaty mam 10.700zł odsetki minimalne. Jakbym wziął taki kredyt w mBanku to domyślam się że odsetki wyszły by z połowę kredytowanej kwoty.

W KredytBanku jestem tylko po to aby naprawiać Xeroxa :P . Ale jak bym miał płacić za każdy przelew, to utrzymanie tego konta kosztowało by mnie ponad 10zł. Dlatego zrezygnowałem PKO, tam miałem po 50gr za przelewy+ 3,50zł za utrzymanie konta.

Warto się przyglądnąć takiemu bankowi jak AliorBank. U nich akurat jestem żeby naprawiać lexmarki i delle :P . Wydaje się fajna oferta jeśli chodzi o wszystkie bankomaty za free, ale wiem że są tam jakieś * dotyczące przelewów.

A zapomniałem dodać, w ING najbardziej podoba mi się potwierdzenie sms-em każdej transakcji dokonanej kartą, plus wszystko przelewy w jedną i druga stronę.

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: M52B25
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-12-02, 20:45   

Ja mam dwa konta :P Oczywiście mBank i trochę mniej oczywiście PKO BP :P mBank wiadomo, całkowicie za darmo. Duża wygoda przy zakupach na allegro bo sporo osób ma konta w mBanku i przelewy dochodzą natychmiastowo. Konto studenckie w PKO to w sumie 3.5 zł miesięcznie (2.5zł prowadzenie konta i 1zł za dostęp internetowy) i 20zł rocznie za kartę debetową. No i tutaj płaci się praktycznie za wszystko :evil: Dlatego z konta w PKO robię jeden przelew miesięcznie, to co na nie wpłynie przelewam od razu do mBanku :P Jeszcze jedna rzecz która przemawiająca za mBankiem, hasła przychodzące sms'em, w PKO trzeba mieć przy sobie kartę z hasłami jednorazowymi :(
Ostatnio zmieniony przez Bartek 2009-12-02, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-12-02, 20:51   

hehe, a dzis dzwonili do mnie z oferta zwiekszajaca bezpieczenstwo. Ale im serdecznie podziekowalem za ochrone mojej karty i miesieczna oplate sciagana automatycznie z mojego konta.

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-12-02, 23:10   

Ja mam w BZWBK i też nie narzekam. Jedynie za co płacę, to 50 groszy za przelew na obce konto. Nie marudzę z tego tytułu, bo i tak sporadycznie robię przelewy, to nie ma co płakać. A wszystko inne za free.

Lwomati 
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: 2.3t AERO
Wysłany: 2009-12-03, 04:27   

A i zapomniałem o moim trzecim koncie, którego już z rok nie używam. Mam konto tzw. oszczędzające w Polbanku. Konto samo w sobie jest super, duże oprocentowanie, prowadzenie i karta za free, ale ?? !! Konto internetowe to już inna bajka. Jest darmowe, ok. Można je mieć tylko na 3 komputerach ponieważ do wykonania przelewu wymaga certyfikatu, sprawdzać stan i logować można się wszędzie. Nie wiem jak z opłatami za przelew, bo chyba takowy tylko raz robiłem. Ogólnie polecam takie konto, ponieważ jak mamy trochę gotówki, to możemy dobrze zaoszczędzić.

Była VRka
Mój Borowik
Passeratti

Odpowiedz do tematu