Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-12-03, 09:03 Piszczek jakis ??!!
Siemka Pany mianowicie cos ostatnio fiksuje moja ventka podczas jazy wlacza sie jakis piszczek i piszczy po zgaszeniu silnika przestaje ale za chwile na nowo zaczyna piszczec kiedys piszczał sporadycznie i tylko to wlączało sie na krótko gdzies na około 3 sekundy a teraz po dlugim bardzo dlugim okresie kiedy o tym zapomiałem piszczy i denerwuje ;/ Niewiem co to czy to jakis czujnik temperatury czy cus ale woda jest w porządku wiec raczej nie
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
hehe pukałeś i nikt nie otworzył?
U mnie też tak piszczało, i cały czas w czasie jazdy, ale kupiłem nowy silniczek na szrocie i po problemie.
Też obstawiam wersję z silniczkiem
Albo dmuchawa, bądź thermotronic piszczy? Bo co w kabinie innego może być, co tak piszczy? Gdzieś z zewnątrz pewnie to się dzieje, a wydaje się, jakby było w środku. Może to też i wentylator chłodnicy, skoro piszesz, że piszczy po zgaszeniu silnika nawet...?
Ktoś pisał, że mu jakieś chrumkanie dochodzi skądś, tu różne teorie na ten temat chodziły, że ma myszy w aucie itp.
Jednemu chrumka, drugiemu piszczy, trzeciemu pitoli (co za określenie, buahahaha )
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2009-12-03, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
A może to buzzer co w liczniku pika, wskazujący na coś z olejem? Może czujnik oleju Ci pada, albo mało masz go już...? Kontrolka od oleju Ci się nie świeci? Przysłuchaj się, czy to nie jest gdzieś od licznika, ten odgłos.
Ewentualnie, może jakiś alarm masz, albo jakieś zabezpieczenie, bądź cokolwiek?
Silnik: 1.9D Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 21 Skąd: Zamieście
Wysłany: 2009-12-04, 14:20
witaj kolego jak miałeś za mało oleju w silniku to mogło spowodować że czójnik od oleju piszczy muj kolega też miał ten problem tylko pod czas jazdy mu piszczało .
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-12-08, 14:59
to silniczek regulacji wysokosci lamp piszczy moim zdaniem. thermotronic odpada on brzeczy jezeli sie psuje, wiatraczek brzeczy, sprawdz silnicki regulacji wysokosci lampy
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-12-10, 11:08
No pany problem chyba rozwiązałem jeden z czujników ten u góry co odpowiada za palenie sie lampki od oleju byl winien chyba a raczej wsówka co sie go podłacza bo była luznia i nie lączyła przylutowałem ja na nowo przeczyscilem troszke i juz problem zniknął dziekuje wszystkim za pomoc
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum