Na pierwszym polozeniu nawiewu nie czuc ze dmuchawa chodzi, dopiero 2,3,4. Wczym tkwi usterka , co moglo sie zepsuc-spalic?Moze ktos juz mial taka usterke i naprawial.Pozdrawiam
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-11-08, 18:38
witam albo upaliła ci sie blaszka pod pokrętlem albo cos dalej dzis bende zwalal nawiew u siebie takrze popatrze jak to jest zrobione i wczym by mugl byc problem
dokładnie tak jak chłopaki napisali,wystarczy ze blaszka sie delikatnie wygieła i wystarczy zeby niedziałało tak jak powinno podegnij ją delikatnie i powinno działac.
Wysłany: 2006-11-08, 21:44
sprawdzilem jak to jest zrobione i powiem ci tak jak by sie silnik zpalil to by chodzil na najwyzszych obrotach albo wcale za wszystko odpowiedzialna taka spirala i tyle .pozdro
Wysłany: 2006-11-09, 16:31
Witam,ja mam climatronic i tez mi dmuchawa nie działała na 1 i 2,działało tylko na 3,4.Okazało się że przepalona jest płytka od ogrzewania,która jest pod schwokiem z przodu po stronie pasażera!!!Wymieniłem ją i wszystko ładnie działa.Może to w czymś pomoże
Wysłany: 2006-11-09, 21:14
ok ale ci niechodzily dwa biegi a jemu tylko jeden a to wszystko jest zasobą powiązane widocznie na plytce są dwa przelozenia 1-2 i 3-4 popraw jwk sie myle
Dzis doszedlem do tego i posprawdzalem omomierzem-okazalo sie ze na 1 polozeniu nie bylo przejscia pradu a winą byla ta blaszka o ktorej mowiliscie-nie stykala.Minimalnie ja podgiolem i chodzi elegancko. Wielkie dzieki za porady, dzieki waszym wskazaniom szybko sie problem rozwiazal
Moze cos wlecialo do kanalow i sie przypieklo,chociaz jak masz filtr przeciwpylkowy to raczej nie powinno. Podejrzewam ze bedziesz musial rozebrac i zajrzec w okolice dmuchawy ,moze gdzies tam jakis syf sie przedostal i jak sie nagrzeje to smierdzi
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 34 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2006-11-10, 01:12
Ja bym stawiał na nieszczelności w nagrzewnicy, u mnie tak jest. Niestety wymiana nie jest prosta wiąże się z rozłożeniem całej deski na czynnki pierwsze Zresztą podobny problem był niedawno porusznay na forum.
ja to bym stawiał na filtr odpowiadający za nawiew, amoze masz gdzies drobny wyciek oleju np. moze sie poci uszczelka pod klawiaturą? i smierdzi spalonym olejem? a nagrzewnica z tego co wiem to taka skrzynka i znajduje się pod deską rozdzielczą na wysokosci radja no i kupa roboty zeby ją wymienic
Wysłany: 2006-11-10, 18:33
ano kupa roboty z yjeciem rocebralem polowe i zrezygnowalem wzialem sie za silnik bo cierpliwosci niemialem dzis wybieram silnik ale jak co najpuzniej jutro bende musiąl ją wyjąc a wtedy wam powiem jak wyglada
ano kupa roboty z yjeciem rocebralem polowe i zrezygnowalem wzialem sie za silnik bo cierpliwosci niemialem dzis wybieram silnik ale jak co najpuzniej jutro bende musiąl ją wyjąc a wtedy wam powiem jak wyglada
Czekamy z niecierpliwością
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-11, 14:33
theority napisał/a:
wie ktoś jak wyglada nagrzewnica w Ventylu ? bo ja nie
Takie cholerne badziewie, którego wymiana to po prostu masakra. Musisz rozebrać calusieńką deskę rzodzielczą... Ja tam nigdy w życiu nie podejmuje się tego zabiegu (raz z kumplem kombinowaliśmy), chyba jednak wolę słono zapłacić i nie musieć tego robić samemu...
witam ponownie
właśnie wróciłem i mam problem bo chodzi o nawiew a mianowicie bardzo się grzeje i powoli wytapia mi plastikowe pokretło czysciłem tez mu te blaszki ale dalej sie grzeje co z tym zrobic tzn szybko!! i tanio
Wysłany: 2006-11-12, 22:17
niema problemu zdjencia coprawda slabej jakosci . a co dotej nagrzewnicy to jest przykreencona jak mówilem do plyty ogniowej . a ta plyta jest rzytręcona na pare srub a wdodatku przyklejona ale ten klej tak trzyma ze calą tą blache pogielem zanim zdjelem pozdrowienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum