Wysłany: 2009-12-12, 17:07 problem z przyśpieszaniem
mam chyba mały problem odpalanie na benzynie za pierwszym ,przyśpieszanie do 2700 obr. bezproblemu aż przekrocze powyrzej zaczyna się dusić i szarpać, jak nocniej przycisne pedał.Na gazie jest wszystko ok idzie jak trzeba poratujecie???
paliwo tankuje na orlenie ostatnio nawet lałem verve ja myśle o wtryskach ale wtedy i odpalanie było by żle filtr powietrza nowy ,przepływomierz terz nowy nigdy nie strzelił
wszystko było dobrze do zeszłego tygodnia wiadomo zimniej latasz na benzynce chciałem wlać troche płymu do czyszczenia wtrysków ale niewiem czy to skuteczne
potrzebuje rady co może być z moim wentkiem gaz ok benzyna powyrzej 2700 do bani filtr paliwa nowy powietrza też przepływomierz 2letni ani razu nie strzelił pompka paliwa nowa
mechanikiem mojego wentka jestem tylko ja i nic ostatnio nie robiłem przy silniku już jestem głupi wszystko przemyślałem jeszcze zajade do znajomego na kompu.może tam coś pokaze ale ten cheek by poinformował o jakimś błedzie
w moim jest na dole pośrodku tablicy podświetla sie na pomarańczowo i z tym napisem jedyny błąd co pokazywała to czujnik sondy na katalizatorze ale to od gazu inna temperatura spalania
Silnik: 2.0 Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 23 Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-12-20, 15:26
miałem podobny problem koło 3 tys przy przyspieszaniu rwało silnikiem na benzynie a na gazie ok. Usterka jak dla układu zasilania paliwa a co dziwne problem zniknoł po wymianie czujnika halla
dzisiaj pogrzebałem się przy aparacie zapłonowym i odłączyłem czujnik hala ale niebyło żadnej różnicy czy może być trafiony ile może kosztować nowy i jak go wymienić bo jaszcze do aparatu w wentku tak głęboko się niegrzebałem
nie wiem czy to sie wymienia i ile kosztuje ale caly aparat mozna za grosze wyrwac nawet 40 -50 zł ja bym poszukał kogos kto ci da podmienic i sprawdzisz czy to to
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2009-12-30, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
jak by było to możliwe to jak jest dobry to nawet bym kupił najbliższy szrot to mam 50km i to ciekawe czy trafisz na bobry ciekawe ile może kosztować nowy.Jestem dokładnie z Bielska Podlaskiego woj. podlaskie
na postoju jak dobrze depne to dochodzi do 6700obr. i zaczyna się dusić ,przy jeżdzie to jest przy 2700obr.przynajmniej wydech przeczyściłem jedynie tylko sadza poszła
poprzedni ktoś mi mówił że pompa niedomaga ma na ciśnieniu 2.98 czyli tyle co powinien filtr wymieniony czujnik ciśnienia paliwa zblokowany jest na odpływie tagrze trzyma i jestem w kropce
nowy to pewnie 500- 600 zł - jezeli nie jestes pewny to mowie porzycz od kogos na próbę - ja w białej na szrocie znalalem za 40 zł tylko ze wlasnie był od 2.0 i do mnie nie pasował bo ma wiekszą zabatke - byłem kiedys na giełdzie w Białymstoku to jest tam tego kupa - takze w niedziele mozesz sobie podskoczyc to cos wyrwiesz ale ja bym na poczatek sprawdził
Może też być silniczek krokowy ja miałem tak że zero jakiego kolwiek przyspieszenia tak jak u ciebie dochodził do 2700 i nic a na pusto 6500. Wymieniłem silniczek bo miałem ori z tego auta i gitara.
sprawdzałem przepływke i wygląda ok musze jaszcze raz podjachać na kanał przeczyściłem już wszystko od układu paliw.do powiet.koledzy z 2.0 sam czujnik halla da się wymienić czy coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum