Wysłany: 2009-12-23, 13:31 Ile za wymiane swoznia wahacza ?
Bylem na przegladzie technicznym i mam do zrobienia swozen wahacza w lewym kole. Ile za to mozna zaplacic z czesciami?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
o rany skad te ceny ( no chyba ze za dwie strony to i tak za duzo ) to sie pod domem robi sciagacz kosztuje w noreauto kolo 50zł a jak nie masz to mlotkiem walisz 10 minut i zrobione
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-12-23, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-23, 14:26
Da się zrobić pod domem....ja za każdym razem robiłem to u mechanika i za każdym razem była zapieczona śruba i trzeba było ciąć kątówką....w sumie mam te sprzęty w domu, ale co fachowiec to fachowiec
Sworznie to jedyne rzeczy w zawiasie oprócz amorków które wymieniałem, na obu kołach mam Runaville...jeden dwa lata a drugi coś koło roku i jest ok.
Nie pamiętam ile płaciłem za sworznie, ale za robociznę to było max 20zł.
Jak zwykle jesli chodzi o zawieszenie sprawy musze oddac w rece kogos kto ustawi geo
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
bradley, ale mozesz sam robic ja zawsze bra łem rysik i zaznaczałem sobie zaoszczedzisz na robocie a jak cos bedzie nie tak to za geometrie zapłacisz max 60 zł.Jak zrobisz twoja sprawa.jak czytałem to wiele rzeczy robisz sam to działaj i z tym
Przejade sie, zobacze co powiedza i ile beda chcieli.
FEBa w Intercarsie mozna kupic za 36,37zl A do VRki i 2.0 jest inny, drozszy
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-12-23, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
a jakie masz objawy tego zużycia bo i u mnie chyba jest to samo. jak skręcam w prawo na dołkach to mi stuka coś w lewym kole. przy skręcaniu w lewo tego nie ma.
miki9a, objaw jest taki, ze jak jedziesz na przeglad to diagnosta mowi ;P
Jak np. wrzucalem pod domem wsteczny/jedynke zeby wyjechac z posesji to mialem taki delikatny stuk. Myslalem, ze to z tylu cos wali. Taki odglos jakby np rura tlumika obija sie o belke.
W czasie jazdy za bardzo nie wiem bo mam radio wlaczone.
No i jak wejdziesz pod samochod to przy przegubie zewnetrznym widac, ze swozen jest pekniety, ta guma.
Nie, jeszcze nie wymienialem. Moze jutro pojade. Takze jak bede wiedzial jaki koszt to powiem. W Intercarsie za sam swozen Lemfoerdera to jakies 36zl. Ponoc jak sie zrobi uwaznie to geo nie trzeba ustawiac. Tylko pewnie, ze to peklo i przejezdizlem troche na tym to moglo sie juz rozjechac.
ja sam pod blokiem to wymieniam i nic sie nie dzieje inaczej i tak Ci nie wejdzie bo glowny bolec sworznia pionowo wchodzi i to jedynie ustawia w jakim polozeniu ma byc sworzen a 3 sruby sa tylko do dokrecenia wahacza i nic wiecej
tu masz pogladowe zdjecie gdzie sie sworzen blokuje i inaczej go nie zamontujesz
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-12-27, 12:56, w całości zmieniany 1 raz
Razem ze sworzniem zaplacilem 108,20zl
Ale po tym co widzialem to nie dalbym rady tego wymienic sam albo bym sie "nakur...wal"
Sruby byly masakrycznie zapieczone, ale mechanik dal rade
Pneumat tez byl w robocie. Potem rura metrowa, pozniej 3 metrowa
Sworzen jest TRW i kosztowal wg faktury 39,90. Oni maja znizki w Intercarsie bo normalnie kosztuje 47zl. Policzyli jeszcze za WD40
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum