szukam na forum i nie mogłem znaleźć podobnego tematu
jeśli istnieje to wdzięczny byłbym gdyby ktoś podesłał mi linka
jeśli nie w tym miejscu go utworzyłem to proszę o przeniesienie
z góry dziękuje
Ostatnio miałem przegląd samochodu. Podczas sprawdzania autka dowiedziałem sie że muszę wymienić:
1.
2.
chyba wiadomo co to jest i do czego
Teraz mam pytanie czy sam to wymienię czy muszę już do mechaniora się zgłosić. Myślę, że sobie poradzę z wywianą końcówek drążków, później pojechać na zbieżność i chyba po problemie. Tylko zastanawia mnie czy wymienię sam gumy na wahaczu. Proszę o jakieś informacje
hehe dobry młotek i przecinak i po problemie ... tak samo z wbiciem najpierw wbijasz młotkiem aby troche weszła puzniej przykładasz coś w średnicy tuleji(najlepiej dopasować dużą nasadke) i wbić do kąca prasa hehe mało kto posiada w domu , w pracy owszem kożystam z niej ale w domu trzeba se radzić
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-11-14, 19:03
Wtedy źle pracuje wahacz i coś z hamowaniem ma to wspólnego.....
A co do wbijania to najlepiej w imadło wcisnąć. Mi tak zawsze szwagier je wymienia. Kawałek rury o wymiarze średnicy zewnętrznej tej tulei i wciskasz.
Fakt faktem, że najbezpieczniej byłoby na prasie to wciskać.
ja raz wymienialem gumy w wahaczu pod klatka auto na jakas dobra belke do piwni tuleja do wybijania i heya a koncowki ostatnio wymienialem tez pod klatka 15 minut roboty tylko lepiej miec sciagacz do drazkow
mam nadzieje że mój wujek ma takową prasę jak nie to trudno będę trochę walczył
to cieszę się że nie będę musiał do mechaniora jechać
a może powiecie mi jaki jest najlepszy sposób na wymianę końcówek?
auto UP odkrecamy kolo poluzniamy srube kontrujaca sciagaczem wybijamy koncowke wykrecamy i koniec tylko kontrujaca tylko poluznij zeby na oko ustawic zbieznosc
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-11-14, 19:15, w całości zmieniany 1 raz
Arcaj jak chcesz mam kolesia który Ci to zrobi w granicach 100zł. Na końcówkę to najlepszy młotek obijasz to gdzie wchodzi końcówka w piaste młotkiem do okoła i sama wyskoczy
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
Arcaj jak chcesz mam kolesia który Ci to zrobi w granicach 100zł. Na końcówkę to najlepszy młotek obijasz to gdzie wchodzi końcówka w piaste młotkiem do okoła i sama wyskoczy
Ja ogólnie będe wdzięczny za namiar na jakiegoś sprawdzonego mechanika we wro.
Na razie mam takiego na wiosce pod wro, ale to trzeba zawsze na 2 auta jechac.
Pozdr
odwieże temat wlaśnie zabrałem się za wymiane gum (szybko) wahacz już mam wyciągniety teraz gdzie idą te strzłki? Bo nie wiem
sa po bokach spawy i na gumie jest dołek więc ten dołek powinien być w lini spawu ?
500zł nie mozliwe ja mam z kolei do wymiany po ostatni przegładzie :
1stworzen prawego wachacza
2 koncowka drazka kierowniczego (lewa)
3 osłona przegubu półosi-prawa (zewnetrzna)
wiadome jak bede wymieniał to parami prawa i lewa strona mysle ze z febi bede wszystko kupywał chyba ze macie innego dobre firmy na mysli
a co do tych 500zł to koles przesadził za za swoja wymiane bede dawaj cos około 300zł u nas w lubinie jest dobry koles od zawieszen "NOWAK" spec tylko od zawieszen
hehe no troszke sie uzbierało ale zanim to wymienie pewnie minie ze 3 miechy
bo jak bede wymieniał zawieche to odrazu chciałbym za jednym razem zrobic przy okazji układ hamulcowy mam na mysli powymieniac tarcze oraz zaciski .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum