Wysłany: 2006-11-27, 09:36 hmm zakupiłem głośniki w drzwi- jak je podłączyć
Witam
mam mały problemik- zakupiłem sobie głośniki w drzwi 4 sztuki . Wczesniej były tam tylko maskownice, jednak po zdjeciu boczków znalazłem orginalne kabelki do głośników. Próbowałem podłączyć i nic Teraz moje pytanko czy te kabeli są gdzies podączone z orginalnymi kostkami radiowymi ISO ? czy tez musze cos pokombinowac?
Mam nadzieje ze nie musze ciagnąc nowych kabelków
dzięki za wszelkie rady
pozdrawiam Tomek Kawala " Kawalus" z Gdańska
Ostatnio zmieniony przez kawalus 2006-11-27, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
aha dzięki za informacje
czyli jak podłacze głośniki to powinny zadziałać? wczoraj prubowałem na krótko podączyć i nawet nie purkneły dziś popatrze dokłądnie
A jak to jest z tylnimi głośnikami w drzwiach- czy tam tez moze jest pociągnięta instalacja?
pozdrawaiam Tomek Kawala "Kawalus"
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-28, 00:26
Cytat:
spyro, z drzwi kable idą na podszybie do sopranów a stamtąd do radia.
no właśnie to napisałem wcześniej
kawalus, co do kabli to powiem CI szczerze, że warto zainwestować parę groszy i położyć nowe kable, zupełnie inna jakość dźwięku, bo niestety standardowe kabelki nie są rewelacyjne, ja po wymienie wszystkich kabli od Audio na nowe dopiero doceniłem muze w aucie...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-11-28, 01:00
kawalus napisał/a:
A jak to jest z tylnimi głośnikami w drzwiach - czy tam tez moze jest pociągnięta instalacja?
Otwórz po prostu drzwi i sprawdź czy idą Ci od słupka do drzwi jakieś kable. Oprócz "rurki" od centrala i ewentualnych kabli głośnikowych możesz mieć tam jedynie pociągniętą elektrykę szyb więc z pewnością rozróżnisz które kable są od czego.
Ale i tak zgadzam się ze Spyro że lepiej pociągnąć nowe kabelki, bo te oryginalne są naprawde cieniutkie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum