Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-01-12, 18:28
sprawdziłem jak daje do siwego plus to pyka coś w szyberdachu takjaby go chciało zamknąć ale pompka cisza a jak dam plus do zielonego to pompka pompuje... czyli co moze być wina tego ze nie chce zamykac?
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2010-01-12, 22:17
lukasz17, możesz sprawdzać inne, ale te dwa przewody sa od sterowania centralnym, a ze przy szarym cos przy szyberdachu klika to zwyczajnie sie domykanie włacza bo szary to zamykający przewód Jak na moje doświadczenie z centralnym to możesz mieć zimnie luty na plytce i przekaźnik od zamykania nie włacza pompki, przelutowanie płytki może pomóc, nie zaszkodzi sprobować
Wysłany: 2010-01-12, 22:21
tomek87 napisał/a:
Jak na moje doświadczenie z centralnym to możesz mieć zimnie luty na plytce i przekaźnik od zamykania nie włacza pompki, przelutowanie płytki może pomóc, nie zaszkodzi sprobować
czyli co wszytskie styki mam przelutowac?? jak ich chyba z 200 jest
ale dziwi mnie jedna rzecz ze na otwieranie pompuje....
bo sama pąpka jest ok tylko może być coś z elektroniką pąpki (jej sterowanie) tu może być problem, posprawdzaj wszystko jutro i daj znać, będziemy dalej kminić
Wysłany: 2010-01-13, 23:16
vezet22 napisał/a:
bo sama pąpka jest ok tylko może być coś z elektroniką pąpki (jej sterowanie) tu może być problem, posprawdzaj wszystko jutro i daj znać, będziemy dalej kminić
no napewno dam znac bo ja sam nic nie wymysle:P a na dzsiaj koncze tzreba sie wyspac zeby dobrze sie myslalo:P
Wysłany: 2010-01-14, 16:44
sprawdziłem... na czerwono-białym coś pyka takjakby w lewych tylnich drzwiach i chyba na zółtym coś puka w prawych tylnich drzwiach reszta nic sie nie zmieniło wyciągnołem pompke porobie zdjeica i wrzuce ja zadnegoi lutu zimnego nie widze:/
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-01-14, 17:22
w moim przypadku to bylo tak. w srodku pompki jeden wezyk byl nie szczelny wymienilem go i dalej to samo. pozniej rozkminilem ze ten wezyk co go wymienilem byl za dlugi i sie zaginal po zlozeniu pompki. skrucilem i gitara
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Wysłany: 2010-01-14, 17:28
WAFEL napisał/a:
w moim przypadku to bylo tak. w srodku pompki jeden wezyk byl nie szczelny wymienilem go i dalej to samo. pozniej rozkminilem ze ten wezyk co go wymienilem byl za dlugi i sie zaginal po zlozeniu pompki. skrucilem i gitara
Wysłany: 2010-01-14, 18:14
WAFEL napisał/a:
moze w tych rurkach jest nieszczelnosc
ale na otwieranie chodzi a na zamykanie nawet sie nie odezwie;P to mialo by jakis wplyw??
w sumie to jak przekrece kluczyk w pozycje zamukania i go tak potrzymam to po jakims czasie pompka sie odezwei na sekunde
gdyby była to pompka by długo pracowała. u mnie jak w drzwiach mi pękł ten wężyk to pompka długo pracowała a i tak zamknąć nie mogła ani otworzyć bo były nieszczelności
jeszcze jeden eksperyment sprawć najpierw postaraj się złożyć do kupy pąpke
następnie odłącz przednie dzwi najpierw lewe (odłączysz je w tej gumowej przelotce, powinna być tam kostka) a następnie jeszcze raz weś probówke i prubuj ponownie lecieć plusem po kablach. Jak nie zamknie to odłącz prawe dzwi i to samo .
Wysłany: 2010-01-15, 16:00
vezet22 napisał/a:
eszcze jeden eksperyment sprawć najpierw postaraj się złożyć do kupy pąpke
następnie odłącz przednie dzwi najpierw lewe (odłączysz je w tej gumowej przelotce, powinna być tam kostka) a następnie jeszcze raz weś probówke i prubuj ponownie lecieć plusem po kablach. Jak nie zamknie to odłącz prawe dzwi i to samo .
zrobiłem tak i dalej nic:/ nawet jak zciagne wezyk z pompki i probuje zamknac to ona sie nie odzywa ale jak trzymam kluczyk w pozycji zamkniecia to po jakies pol minuty zalaczy sie na sekunde i cisza ja bym obstawaił że coś w elektronice pompki siadło jakis termo wyłacznik czy cos takiego...
ja bym obstawaił że coś w elektronice pompki siadło jakis termo wyłacznik czy cos takiego...
rozmawiałem dzisiaj ze znajomym elektronikiem właśnie na twój temat twojej usterki i powiedział mi że to na 99% elektronika w pąpie , jakiś tam elemęt ktury za to odpowiada, no i by on to naprawił .
Więc albo wymień pąpe albo daj komuś do naprawy swoja
Wysłany: 2010-01-16, 14:50
vezet22 napisał/a:
rozmawiałem dzisiaj ze znajomym elektronikiem właśnie na twój temat twojej usterki i powiedział mi że to na 99% elektronika w pąpie , jakiś tam elemęt ktury za to odpowiada, no i by on to naprawił .
Więc albo wymień pąpe albo daj komuś do naprawy swoja
ja też wczoraj rozmawiałem z kumplem co się zna na elektronice i mowi że zobaczy i może naprawi;)
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-01-16, 23:11
lukasz17, widzisz te dwa styki po lewej stronie pompeczki, pod takimi plastykowymi kółkami na jakby ośce, na drugiej swojej fotce? podczyść je potem podłącz wtyczkę i probuj ręcznie je przełączać, może wystarczy
Wysłany: 2010-01-18, 19:01
nie miałem jescz eczasu pojechac z ta pompka do mojego elektronika ale z nim pisalem imowil ze chyba w tym sie nie polapie:/ ale sama pompke sparwdzilem na krtoko to zamyka wiec silnik dobry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum