Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-16, 19:34
vezet22 napisał/a:
a co za różnica jeżeli by Twój znajomy mechanik mieszkał w mieście to co wzioł by więcej
Tego nie wiem....ale ma warsztat na działce obok domu więc czynszu za wynajem nie płaci, więc koszta ma mniejsze czyli na mniejszych marżach wychodzi tak samo przy czym ściąga większa klientelę ...poza tym jest szefem sam dla siebie i pracuje tyle ile chce....to była cena wymiany sprzęgła ze wsi spod Lublina....a wiem ze w Lublinie trzeba szykować 3-5razy tyle....a wiadomo Lublin to ściana wschodnia więc bida i taniej jest z tym co na zachodzie.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-01-16, 20:45
vezet22 napisał/a:
a co za różnica jeżeli by Twój znajomy mechanik mieszkał w mieście to co wzioł by więcej
wystarczy zapytać ile płaci ten mechanik za wyjęcie swojego warsztatu na wsi i w mieście. Ceny są delikatnie mówiąc inne. Poza tym zarobki inne a więc i ceny wyższe. Itp itd. Niestety różnice sa kolosalne tak jak Paweł piszę. Przykład wymiany sprzęgła jest genialny w tym wypadku - też tak bym chciał...
C do nagrzewnicy polecam robotę samemu bo ceny robocizny są koszmarne, ja pamiętam, ze moja decyzja o samodzielnej wymianie była właśnie po próbach gadek z mechaniorami, każdy jak mi sypnął cenę to siadałem z wrażenia. Sama nagrzewnica jest taniutka.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-17, 08:11
pablomed napisał/a:
jako rasowy wsiok też czuję się urażony
Loooooosie...sam jestem ze wsi i w życiu by mi nie przyszło do głowy oby kogoś obrażać. Trochę luzu-przecież ja jako rasowy wsiór nie obrażam się np na temat Wiejski Tuning itp, więc trochę więcej luzu. Chodzi mi o to że są różnice i to wielkie różnice w cenach między miastem a wsią, tak samo między wschodem a zachodem Polski. To samo tyczy się zarobków itp. Ale skoro się mylę to pozostaje mi tylko liczyć na to że w mieście w dużym zakładzie także wymienią mi sprzęgło za 50zł.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-01-17, 15:16
panowie koniec kłótni bo odbiegacie ot tematu
cena nagrzewnicy ok 35-40 zl w sklepie
http://allegro.pl/item887...assat_polo.html
wymiana pierwszy raz wg porady ok 2 - 4 godz.
oszczedzone pieniadze ok 150 - 200 zl
wrazenia i satysfakcja - Bezcenne
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-01-17, 23:29
vezet22 napisał/a:
czarnysauber napisał/a:
cena nagrzewnicy ok 35-40 zl w sklepie
mi taka wytrzymała niecały rok, niewiem dlaczego teraz zakupiłem za 100zł firmy ''Nissens''
pewnie masz racje ja naszczęście jeszcze nie wymienialem wiec nie moge sie wypowiadac o zamiennikach i ich trwałości chociaz czasem przy niespodziewanych usterkach czesto kierujemy sie ceną
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum