Wysłany: 2006-05-25, 12:58 mrugajaca kątrolka od oleju
najpier goraco chciałem sie pszywitac i pozdrowic wszystkich userów. pszeczytałem pare tematów na ten temat ale nic w mojej wentce nie wpływa na poprawe tego mrugania kontrolki na zegarach. wymiany czujnikow oleju nawet filtry rózne testowałem i dalej sobie mruga tak od 2500 tys/obr do 3500tys/obr mam wentke 1.8 66kw benzynka. a zwracam sie dowas z taka prożba czy ma ktos rozeznanie w kolorach czujników bo ida 2 ja mam biały blizej silnika a fioletowy dalej wiem ze to wazne bo one maja tam napisane rózne cisnienia i moze w tym tkwi problem umnie. pozdrawiam
Wysłany: 2006-05-26, 22:37
mapet dokładnie jak piszesz wymiany filtrów nie pomogły. wymiana oleiu tez nie pomogł. a jak jest ztymi kolorami czujników bo ponoć popszedni własciciel je pszekładał i niepamieta który gdzie. pozdrawiam i prosze o pomoc bo te mruganie mnie wykończy
Wysłany: 2006-06-01, 16:16
witam ponownie. awiec tak na czuiniku blizej silnika umnie (biały) sa pod spodem takie nr; MRO 86056919081E 1,8+-0,2 bar natomiast na drugim dalej od silnika centralnie umieszczonym nad filtrem oleju tylko na boku 00805D. mam takie pytanko dlaczego są ddwa te czujniki i który zaco odpowiada. jusz mnie szlak trafia od tego mrugania. pozdrawiam KEMIN
[ Dodano: 2006-06-03, 22:36 ]
MAPET idac za twoją radą rozebrałem zegary i idąc od kątrolki po sieszkach doszłem do układu scalonego ULQ2023A ktury jest walniety. przy stopce z której scieszka leci prosto do katrolki jest pękniecie tego układu. to moze byc pszyczyną mego kłopotu. tylko teraz mam problem niemoge go znależć na necie lub zamiennika ULN2023A. stad moja prożba czy którys z was panowie zna sklep na necie gdzie mógł bym go dostac. pozdrawiam i prosze o jakis link do sklepiku z układami.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-06-06, 17:20
Też już sie nad tym zastanawiałem ale to jednak nie do końca to samo
Możnaby połączyć ale czy jest taka potrzeba?
W dziale giełda są przede wszystkim tematy typu sprzedam (ewentualnie kupie)
A szukam części to dział raczej dla poszukujących pomocy w doborze części czyli czy wiecie gdzie najlepiej kupić, chce kupić coś (dajmy na to np. klocki) więc doradźcie mi jakiej firmy itp.
Jak to pisałem to tak mi do głowy przyszło - może właśnie zmienić nazwe z szukam części na pomoc w znalezieniu bądź doborze części?
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-06-06, 17:36
no to jak chcesz zeby ktos ci doradzil jaka rzecz masz kupic dajesz to no forach typu tuning jak czesc tuningowa czy inne czy mam problem... bo w sumie po to te fora sa... a w tej chwili dla mnei dzial szukam czesci = sie geilda z tym ze podawanie glownei linku do allegro jest.. ale to moje zdanie tylko..
pzdr
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-06-10, 22:32
Można sie zastanowić nad połączeniem tego z tym ze pozniej wyjdzie masło maślane bo w jednym dziale będziemy mieli i Sprzedam i szukam - Ok wszystko jest do zastanowienia się :|
Witam wszystkich, którzy moga mi pomóc własnie chodzi o tą kontrolke oleju na poczatku roku wymieniłem czujniki i bylo wszystko ok az do tej pory teraz jednak znowu zaczeło cos sie psuć bo jak przjade jakies 40 km w trasie i jade sobie piateczką to co jakis czas zawyje mi ta kontrolka, jak wcisne sprzęgło i przygazuje to gasnie i jest ok, moze ktoś wie czy może to być od oleju (mobil 1 super M) bo juz na nim jezdze jakieś 18 tys. ale regularnie musze dolewać wiec jest prawie zawsze jak nowy hehe, moze filtr zy coś innego, dodam że jak sobie jezdze po miescie to jest wszystko ok nawet jak sie samochód nagrzeje. proszę o pomoc z góry dzięki.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 13:32
Chyba sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie tym co napisałeś powyżej, czyli:
Anti2 napisał/a:
bo juz na nim jezdze jakieś 18 tys
a po drugie:
Anti2 napisał/a:
ale regularnie musze dolewać
Zrób uszczelniacze zaworów i będzie po kłopocie! Ja tak będziesz długo czekał to skończy się na tym, że będzie zmuszony kupić nowy silnik bo naprawa będzie nie opłacalna...
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-12-02, 21:44
witam zanim zaczniesz szukac pompy to ja cie odesle do jakiegos zakladu aby zmierzyli ci cismienie oleju na zimnym jak i na rozgrzanym silniku a wtedy bendzie jasne . i dobiero jak co szukaj pompy albo jak bendziesz zwlekal to nieobejdzie sie be nowych panewek pozdro
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-03, 21:03
Pompa oleju nie powinna być droga. Ja na pierwszym miejscy zrobił bym uszczelniacze, mój silnik też wpieprzał olej jak szalony i miałem dokładnie te same problemy co Ty, Odkąd mam t zrobione problem minął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum