bo teraz obecnie one sa matowe.. a jak troszke wody sie poleje na nie to mają lakier cos da sie zrobic?? papierem nadal jechac do 2500 tys?? odzyska polysk
bo teraz obecnie one sa matowe.. a jak troszke wody sie poleje na nie to mają lakier cos da sie zrobic?? papierem nadal jechac do 2500 tys?? odzyska polysk
no jak juz jedziesz papierem to zdzierasz tamten lakier i tak tzreba bedzie pomalowac
bo one teraz sa zmatowane.. myślałem ze jak te chropowate miejsca bede czyscil papierem to znikna:) owszem znikneły ale lakier tez hehe hehe to teraz nic nei da rady jak bym jechal do 2500 tys papierem a potem paste polerska??
mozesz jechac do 2500 ale lepiej zerwac do aluminum wsio i na lustro walic bo tak to nic koloru nie bedzie , alo cala zjedz 1000 i kolor wtedy i bezbarwny i bedzie gladka
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2010-01-28, 12:24, w całości zmieniany 1 raz
Po pierwsze nie do konca dobry fachowiec je robil skoro baranek na nich zrobil tym bardziej ze nie potrafil sobie z nim juz poradzic dalej i tobie wytlumaczyc co z nimi zrobic.
Po malowaniu jak byl maly baranek gdzieniegdzie to trzeba bylo wziasc papier 2500 i pod woda polerowac ale z wyczuciem tak zeby lakieru nie przetrzec a na koniec pasta polerska i by bylo oki.
Jesli baranek byl spory to trzeba bylo spolerowac papierem ok 1000 tak zeby koloru nie przetrzec i polozyc jeszcze raz bezbarwny dobrze.
A tak jak teraz zrobiles to calosc trzeba papierem 600-800 wyrownac i odnowa kolor i lakier polozyc.
Jesli kolega robil za free to oki niech sie uczy tylko szkoda kasy na farbe. Jak wzial jeszcze z a to kase to troche lipa. Najlepiej zaniesc do kogos kto potrafi malowac ale to i inne koszty beda.
rozmawialem z nim na ten temat i mowil ze nie ma sprawy ze mi je malnie od nowa... to te 3 nastempne co nie mam jeszcze ich spoleowane to co zrobic? bo maja maly baranek...
Dokladnie papier 2500 pod woda tylko delikatnie. Zwlaszcza uwazaj na wszelkich kantach bo tam najlatwiej przetrzec. A potem jakas dobra pasta polersa i powinno byc dobrze .
Choc jak mowisz ze sa matowe to nie wiem czy nie za duzy ten baranek.
A czemu ten kolega ci tego nie zrobi?? Skoro nie umie polozyc dobrze lakieru to niech poleruje.
No jest baranek. a ten koles co malowal on chcial spolerowac tylko 2 znajomy byl i ich odebral bo 2 razy mu sie nei chcialo jezdzic i on nei zdarzył ale ugadalem sie z nim i mi ta jedna fele od nowa malnie i tamte spoleruje.
Korzystając z tematu chciałem się dowiedzieć jak wyglądałyby felgi 5 ramienne czarne z czerwonym rantem w czarnej ventce możne ktoś ma takie felgi załozone to proszę o fotoo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum