Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-01-01, 14:20
Jeśli chodzi o skrzynie biegów to raczej każdy mówi aby nie wymieniać oleju jeśli nie ma takiej potrzeby. A jak już się wymiana olej, to powinien być bardzo gęsty np taki http://moto.allegro.pl/it...niowy_0_5l.html
a jaki był fabryczny ? bo wiem, że mechanik patrzył w książkę ... i chyba mówił coś o gęstszym ... ale nie jestem na 100% pewien ..
jak bede miał jak to się go zapytam i napisze ;p
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
ojojoj ;D dawno tu nie odświeżałem ;D temat został zakopany, ale już działamy
mimo chłodu, touran został parę dni na zewnątrz a w garażu zagościło moje Vento
skutkiem tego było :
- zamontowanie liftów
- zamontowanie głośników w drzwi
- wyczyściłem ten ohydny klej, który został po jakiejś na klejce na tylnej szybie ...
- przeczyściłem ten wentylatorek od thermotronica, który zawsze tak brzęczał ... i już jest cisza
- przy okazji rozbierania deski, pobawiłem się trochę i zacząłem w końcu, dawno już planowaną wymianę podświetlenia
oto i foto relacja :
stanowisko pracy
diody jakich używałem ( porównanie ze starą diodą SMD )
i mój patent na kratkę pasażera
oto efekty, oczywiście nie dokończonej pracy ...
- zdarłem klej z klapy (pozostałości po napisie "Vento"), ale niestety jeszcze troszkę zostało, poradźcie jak to usunąć ? może jakoś chemicznie ?
a w bagażniku kolejne fanty czekają na zamontowanie
i wczoraj zamówiłem jeszcze to :
na dniach będzie montaż tłumików i wycięcie katalizatora = sprzedaż
plany jakie mi ostatnio wpadły do głowy, to :
- zrobienie diodowych kierunków w błotnikach
- oklejenie lamp tylnych, przednich i bocznych kierunków przyciemniającą folią do lamp
- założenie sierpów na nadkola
- pomalowanie lusterek na czarno
- dokończenie czerwonego podświetlenia
- uglebienie przodu, zakup niskiej zawiechy od kolegi z forum
- założenie końcówek REMUS uciętych z pordzewiałego tłumika, tylko trzeba będzie je najpierw odnowić
- a jak będzie cieplej to zajmę się rudym ...
Blenders, jakoś dałem rade bawiłem się z tym 2 dni ;D bo trochę mi się nie chciało z tym bawić ... bo było zabawy, ale i zabrakło mi diod bo sobie za mało kupiłem i musiałem dokupywać xD i tak się zeszło z tym ...
wiem cos o tym. jest zabawy przy tym i to takiej jeszcze wku....cej . ale pozniej jak sie wszystko podlaczy to usmiech na twarzy sie pojawia . ps. trzebabylo sie zapytac ile potrzeba diod i nie byloby problemu ;p
Ostatnio zmieniony przez Blenders 2010-01-28, 23:11, w całości zmieniany 1 raz
wiesz myślałem, że nie będę tego robił jeszcze teraz ... więc tak na próbę kupiłem par diod... no a że tak wyszło, to rozebrałem, porobiłem co miałem porobić i zacząłem lutować ;D
Blenders, a Ty zmieniałeś podświetlenie we włączniku świateł ?
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2010-01-28, 23:14, w całości zmieniany 1 raz
zeniTh, na laptopie widze że na forum golfa siedzisz
no wiedziałem, że się ktoś przyczepi ;D szukałem tam tylko informacji
Wvojtek napisał/a:
niezła robota ostro bierzesz się za ventke
no biore się biore, żeby nie jeździć typową serią ;D ale na wiosnę będzie pewnie zamiana na AFN'a ... i to nie swap, tylko całe autko ale nie zdradzam nić póki co
Hormon napisał/a:
Powiedz mi co z tą folią, czy zamawiamy razem ?
Jendker napisał/a:
dobre pytanie to i ja bym zamówił jeśli można
jak będę zamawiał to dam wam znać i zamówimy razem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum