moge zastosować czy ktoś juz prubował to stosować
zaznaczam ze silnik pracuje dobrze i bez zarzutów ale wiadomo ze sie zurzuwaja a 160000 bedzie miał zrobione
zgury dziekuje za opinie
A u mnie nikt tego nie stosowal i po przebiegu 250tys km nie bylo 90KM tylko byl gift na conajmniej 95 bo po wtryskiwaczach 112,5.
A olej po wymianie i przejechaniu paru kilometrow zawsze bedzie czarny. Taki juz urok diesla Poza tym sadza posadza bardzo dobre wlasciwosci smarne.
Przeca ABF jest sam w sobie szybki. Prawdziwy remont silnika to taki z wymiana czesci a nie laniem siuwaxow.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
nie szukaj dziury w całym,to że zalejesz takie lub podobne gó...o nie oznacza że się silnik wolniej zużyje.Dbaj o silnik i rób na czas wymianę oleju i filtrów,a będzie służył bez takich wynalazków
nio tak dbam o niego bo jest super ale w tym specyfiku jest cos takiego jak ta powłoka ceramiczna i to było by dobre szczegulnie jesli lubie wcisnąc pedał w podłoge
ciekaw jestem czy to pomorze czy zaszkodzi?
wiem ze doktorka jesli wlejesz to tylko na giełde morzesz uciec ale tu wdać ze i certyfikat dają wiec moze i dobre to jest tylko jrden kruczek jest trza 300km walnąć
kazdy jeden taki super srodek to mozna o kant tyłka rozbic wiem bo raz dolałem tego jak mi szklanki dzwoniły pomogło na troche. podczas czyszczenia szklanek pełno szlamu było w nich i dlatego mi cykały tak głosno
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-01, 21:29
Ja tam nie wierzę w takie rzeczy....należy dbać o olej oraz o to aby na zimnym silniku bardzo mu nie dawać po tyłku.
Pisałem to kilka razy na forum i napisze jeszcze raz...mój brat kiedyś coś podobnego wlał do auta..olej się zważył i obróciło panewkę....oczywiście samochód zyskał na formie dzięki remontowi silnika.....nie tykana była tylko miska olejowa i blok....reszta do wymiany....ale jak to się mówi...jest ryzyko-jest przyjemność.
Paweł J., preparat wspomagajacy regeneracje silnika? Jest? Jest. Dziala? Dziala. Remont byl? No.... to o co chodzi
Zalewasz i robisz remont
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
stary jak masz spoko silnik to po co lac .pilnujesz wszystkich filtrów oliwy płynów,uszczelek itp i ma byc silnik jak kazdy kiedys sie skonczy.a to jest tak jak napisał bradley,
bradley napisał/a:
preparat wspomagajacy regeneracje silnika? Jest? Jest. Dziala? Dziala. Remont byl? No.... to o co chodzi
Zalewasz i robisz remont
no dobra widze ze jednak przeklenstwo z tymi specjałami
ale jesli bym miał zrobic remont silnika to co by trzeba zrobic tak zeby mi sie nie rozleciało przy doładowaniu bo przyznaje ze w planach mam dołozenie kompresora lub turbo
sajmonmuwi, widze że niemasz zielonego pojęcia nad tym i chcesz turbo
poczytaj troche lektury na ten temat a Ci się odechce
po pierwsze remąt niepomoże, tylko wymiana gratów (zkucie silnika)
zmian bloku silnika na taki w których beda dysze natryskowe na denko tłoka.kupe kasy trzeba szykowac a za wiele to ci nie przybedzie bo zalezy w jakie doładowanie idziesz ale jk piszesz o kompresorze ti chyba minimum 1 bar to raczej bedzie cie kosztowało to słono
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-02-04, 19:49
do takich modow najlepiej nadaje sie silnik hondy (ciezki do zaje...nia i mozna duzo kucy z niego wyciagnac przez dolozenie drobnych gratow) ale niestety nie vw bo musial bys zrobic jak mowi FWD350 i vezet22 a to trzeba worek kasy a efekt taki sobie moim zdaniem. wiec daj sobie spokoj
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
zmian bloku silnika na taki w których beda dysze natryskowe na denko tłoka
widze ze tez się nie znaja bo dysze w moim akurat są
a co do ceny toz tym sie nie licze ma byc vw i tyle
a o kuciu to mysle zeby tylko tłoki wał i tylko 1bar nio moze 1.5 ale max
sajmonmuwi, bo nie wiedziałem jami masz silnik załozyłem ze masz zwykłe 1.8
aw tym to mozesz zrobic tak rozwiercic kanały obnizyc głowice spolerowac kanały zmienic wałek kolektor dolotowy zmienic na rurowy i bedzie zapierdalacz
nio chyba tylko zatarcie silnika wiem żartuje sobie troszkę
ale do mojego abf-a myślę zrobić przepustnice przy samych wtryskiwaczach tzn. zdjąć ten kolektor górny z jedną przepustnicą i w jego miejsce cztery przepustnice połączone szeregowo i to by było git ale myślę jeszcze żeby tylko kompresor od merca wsadzić i by tez było git
co waszym zdaniem lepiej? zaznaczam że skrzynia jest od abf-a i nie zamierzam jej ruszać
muszę jeszcze popisać na ten temat na forum golfa bo oni maja abf może coś doradzą
Ostatnio zmieniony przez sajmonmuwi 2010-02-07, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum