Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-20, 22:51 Co byście dodali do stronki Klubowej?
Mam pytanie do Was, co byście chcieli dodać do stronki Klubowej, macie jakieś propozycje?
Czekam na podpowiedzi, jeśli tylko da się to zrealizować to zmienimy co trzeba...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-20, 23:05
Nie ma sprawy, pomóżcie mi tworzyć tą stronę... Co do porad już kiedyś pisałem o tym, jak robicie coś przy autku pykajcie fotki, mały opis i gotowe. Ja wrzucę na stronkę i już...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2006-03-21, 08:46
Ja też jestem za poradami. Gdy wymieniałem podświetlanie nawiewó robiłem fotki ale potem wirus rozwalił mi cały dysk i fotki poszły w las. jestem też za rozbudową działu "samochody klubowiczów" są fotki i opisy-ok ale może dorzuciliśbyśmy prezentacje naszych autek w postaci 2-3minutowego filmiku w odpowiednim formacie. Jednak taki 3-minutowy filmik zajmuje jakieś 60MB i gdyby kilka osób przysłało takie filmiki to troche sporo by to zajmowała, a nie wiem jakie są ograniczenia strony. Dodam że to tylko taka moja propozycja, lekka sugestia.... a wogóle jest takie coś możliwe?
Wysłany: 2006-03-21, 08:58
No więc co do filmikó niestety z tym może być problem. Poruszałem ten temat przy poście na temat książki obsługi Vento. Ilość miejsca na naszą stronę jest duża - w sumie około 2 giga przysługuje na ten site, ale niestety gdybym wrzucił filmiki do ściągania miesięczny transfer stronmy byłby jeszcze większy a na dzień dzisijeszy zużywamy około 100 gigabajtów miesięcznie... Już teraz mój provider trochę marudzi, że tak strasznie dużo jest odiwedzin i ogólnie dużo transferu jest wykorzystywane a jakbym dodał filmiki po 60 mega każdy byłoby jeszcze więcej, dlatego tez jak narazie nie może być filmików.
Ale za to każdy z nas może ieć swoją stronę Klubową z nieograniczoną ilością zdjęć swojej bryki, opisem jakki tylko dusza zapragnie...
Także jeśli ktokolwiek z Was będzie chciał dodać fotki, zmienić opis itp proszę o maila, a zmienię to... Oczywiście możemy też dodawać opróćz opisu fruki opis właściciela.... Może to urozmaici...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2006-03-21, 09:26
Tak też myślałem ze mogą byc z tym kłopoty. A wsumie filmiki można przesyłać między sobą na maila bez pośrednictwa strony. Jak się zrobi trochę cieplej i założę alumy to zrobię kilka fotek i opisik to podeślę żeby trochę urozmaicić moje autko ma łamach klubu
a ja bym proponował filmiki w formacie 3gp lub mov, może kopia nie jest najlepsza ale zajmują bardzo mało miejsca, taki filmik każdy może nagrac komórką, albo skompresować film z kamery programem ImTOO 3gp Video Converter. Film około 5 minut nie powinien zajmować więcej niż 7-8 MB.
Wysłany: 2006-03-21, 12:26
To zróbmy tak. filmiki do 1 mb, co Wy na to? Komórką w rozszerzeniu 3gp minutowy filmik zajmuje 200 KB, jakośc może nie najlepsza, ale widać o co biega...
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-03-22, 10:30
no chyba ze ktos ma filmik jak ciagnie ventylem ponad 200km/h a zeby bylo ciekawiej w terenie zabudowanym.Zartowalem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-03-24, 17:46
to takie cos na dole forum na stronie głownej... jakby taki czat .. ja na wszystkich forach akurat to wywalam co adminuje bo wg mnie to zbedne... ale niektorzy moze lubia sobie tam pisac...
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-04-02, 18:30
Dodałbym do działów forum coś w stylu Hyde Park'u, czyli miejsca na tematy niezwiązane z vento i motoryzacją, ale nurtujące forumowiczów. Np. kogoś wkurzył proboszcz, a jeszcze kogoś komendant straży pożarnej i są tym tak zdrozgotani, że szukają wsparcia To im je damy. Albo ktoś chce opowiedzieć zajefajny dowcip... . na wielu forach takie idee funkcjonują, a nawet tętnią życiem.
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-04-02, 23:35
no bo wg mnei jak pisalem to zbedne i troche bez sensu pogadac to na gg sie zmoan bo tam by to trzeba bylo przewijac.. przewinalem sie przez kilak for i wg mnei to niezbyt po czasie przechodzi ludziom
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2006-04-03, 00:09
no więc wywaliłem shoutboxa, bo nikt z tego nie korzystał... Jakby co to przecież jest chat na dole forum...
Co do propozycji dodania działu hydeoark właśnie to zrobiłem, więc zapraszam do pisania także w tym dziale...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum