Witam koledzy mam pytanko co do wymiany czujnika cieczy chłodzacej. Chodzi mi o to czy mozna wyciągnąć go na zimnym silniku i płyn nie wyleci czy jak?? No i czy to układu nie zapowietrzy?? Dajcie mi jakieś rady prosze:)
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-02-08, 14:52
Chodzi Ci o czujnik temperatury
Najbezpieczniej jest na ostudzonym silniku. Wyleci Ci trochę płynu (jak się szybko uwiniesz to mniej niż 0,5L ). Zapowietrzyć się nie zapowietrzy. Tylko dolej potem płynu do zbiorniczka. Roboty jest dosłownie pół minuty
Najlepiej jak będziesz wymieniał, to w jednej ręce już trzymaj nowy czujnik a druga wyciągaj zawleczkę (zabezpieczenie czujnika). Wyjmiesz zawleczkę potem stary czujnik i od razu wkładasz nowy i z powrotem zawleczkę. I wot cała filozofia
Aha nie zapomnij przełożyć o-ring ze starego na nowy czujnik chyba, że masz nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum