Wsiadam do autka, a tu po deszczu basen w środku. Najwięcej wody było po stronie kierowcy z tyłu. Może wiecie/znacie newralgiczne punkty, którędy mogła nalecieć, bo może niepotrzebnie coś będę rozbierał, a zima tuż tuż i jeszcze lodowisko mi się zrobi, a trochę mało miejsca do jeżdżenia na łyżwach. Korki w podłodze wszyskie są, dziur nie ma, woda naleciała jak auto stało.
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-10-02, 19:51
U mnie identyczne objawy wynikały z przecieku pod lewą tylną lampą, zaś z bagażnika woda szła po wiązce elektrycznej, właśnie lewą stroną pod nogi pasażera. Radzę sprawdzić, szkoda kabelków
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-02, 22:17
Mnie woda właziła na zgrzewie pod tylną szybą (jak otworzysz bagażnik po lewej stronie zobaczysz lączenie blach)tam wchodziła a wylewała się pod siedziskiem tylnej kanapy i dalkej za fotel kierowcy pod nogi pasażera.Powodzenia
Silnik: 2E Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 79 Skąd: Zamość
Wysłany: 2006-10-04, 15:32
Stopa napisał/a:
U mnie identyczne objawy wynikały z przecieku pod lewą tylną lampą, zaś z bagażnika woda szła po wiązce elektrycznej, właśnie lewą stroną pod nogi pasażera. Radzę sprawdzić, szkoda kabelków
u mnie również woda wchodzila zza lewej tylnej lampki ale juz jest good wystrarczyło odkrecic lampe i posmarowac tam kolo uszczelki smarem sylikonowym czy cos takeigo nie pamietam czym
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2006-12-13, 15:40
Miałem nadzieję że ominie mnie ten problem. Ale znów potwierdza się powiedzonko - "nadzieja matką głupich". Niestety dziś po deszczowej nocy zauważyłem że pod przednią wycieraczką dla pasażera jest mokro... Reszta podłogi sucha.
Cóż, czeka mnie żmudne szukanie miejsca skąd dostaje się ta woda .. ehhhh
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-13, 22:45
Waldek napisał/a:
zauważyłem że pod przednią wycieraczką dla pasażera jest mokro...
sprawdź szczelność szyby, bo ja też się nauszkałem przez wiele godzin i dopiero wtedy mi przyszło, że może przednia szyba... No i to było to! Teraz problem zniknął.
u mnie woda dostawała sie po lince do podnoszenia maski. Odpływ był zapchany śmieciuchami. Teraz woda dostaje sie w innym miejscu i nie jest to szyberdach.Na weekendzie poszukam którędy...
_________________ Skąd sie bierze ta cho...na woda w moim aucie??? Oto jest pytanie :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum