w moim przypadku wyszło 4.5 tys, auto od drugiego właściciela w polsce ( wcześniej miała go siortra mojej byłej dziewczyny) a pochodzi z Niemiec z Oraienburga od dziadka 73 lata
za pierwszego ventyla 1.8 90KM dałem 6000zł i sprzedałem też za 6000zł, kupiłem go od kierowcy ze swojej firmy. Tego kupiłem we Wrocku z ogłoszenia allegro od 4 właściciela w kraju, sprowadzony z Raichu w 2004roku i dałem 9500zł.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-09, 14:26
vezet22 napisał/a:
większość od dziadka z rajchu kupiony
Ale nie wszyscy mają to na papierze (data urodzenia właściciela)
czyli 60 lat w dniu zakupu ale czy to dobrze to nie wiem...przy 200 tys skończyło się sprzegło....jak na oryginał to nie jest duży wynik.
A wracając do tematu...moja furka takze z niemiec i wychodzi na to że z Gronau przyjechała i kosztowała w tedy 15.500zł co w tamtych czasach było super ceną.
w 2006 roku za 8800 zł - 4 miesiace w kraju z 2 miesięcznym gazem sprowadzony z niemiec w bryfie był jeden własciciel - chyba nie dziadek bo siedziało ładne radyjko zmieniarka i sub
Kupiony we Fridericia Dania, od Pierwszej Wlascicielki (jestem drugim wlascicielem ventyla w jego histori) cena hmm Dania ma najdrosze auta w europie... ventylek zakupiony za 15tys koron, podatki itp na sam start ventylka z kupnem wydalem 35tys koron.... jakies 17500zl w sierpniu 2009
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
Pawełku jak to zrobiłes ze został Ci bref mi go zabrali,dobrze ze kopie zrobiłem(trochę niewyraźna ,ale jest)
Mój ventyl w 2007r przyjechał z Hannoveru na kołach z przebiegiem 111640 , w Niemczech miał dwóch właścicieli
1.Bernhard Stasker ur.20.09.1930 (11lat w jego rekach)
2.Altje Holzhausen ur.30.01.1942 (3 lata)
auto z uszkodzonym prawym błotnikiem,z lewym lustrem i sciuchanym sprzęgłem
kupione od handlarzy za 7tys.
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2010-02-09, 16:31, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-09, 16:34
krzeszak napisał/a:
Pawełku jak to zrobiłes ze został Ci bref
A nie wiem...jakoś tak wyszło. Ściągał znajomy brata i robił to trochę na większa skalę...on się zajmował załatwianiem wszystkich formalności z legalizacją w PL....jak jechał do urzędów to oczywiście z odpowiednią nazwijmy to dobrowolna opłatą i wszystko szło hurtowo, więc moze dzięki temu to mam.
Mój Ventyl też jest od dziadka Pan Lemke urodzony w 1938 roku był jedynym właścicielem przed moimi rodzicami. Vento kupione w 2005 roku od znajomego handlarza za 13 tys Cena była raczej normą w tamtych latach, chociaż zważywszy na wyposażenie i silnik to do najniższych nie należała. Pamiętam że jak sprawdzaliśmy Vento w warsztacie wuja to jego pracownik miał za 14,5 tys na sprzedanie Vento TDI z 96' z klimą i w elektryce Jednak obydwaj z ojcem byliśmy tak zauroczeni obecnym Ventem że nawet nie przemyśleliśmy sprawy, dzisiaj bym już tego błędu nie popełnił
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-09, 22:17
Moje Vento wyprodukowane na rynek Holenderski i z tamtąd przyprowadzone jestem 2 własniecielem w PL... ...kupiłem od gościa z tej samej ulicy za 6500zł rok temu.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-02-14, 00:35
ja swojego kupiłem od młodego chłopaka na giełdzie w warszawie kosztował mnie 7.500 zł,mówiono mi że autko było przyprowadzone z niemiec ,ale jak się okazało jak go zaczołem rozbierać to moje vento było produkowane na brytyjski rynek ,była przekładka u nas i kiedyś było białe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum