Wysłany: 2010-02-11, 20:30 problem z rannym zapalaniem
witam wszystkich i prosze o pomoc...Posiadam vento1.9td 94r. mam problem gdyż moje vento ciężko pali, a gdy załapie to zaraz gaśnie, tak jak by się zalewał, albo spadek paliwa...prosze o pomoc...
tak, grzeją, są nowe, to się dzieje nie zawsze, raz na jakiś czas tak jak bym zaszybko puścił zapłon i by się zalewał czy wogule jest to możliwe Pużniej go musze długo kręcić, oczywiście po uprzednim podgrzaniu świec...
diesel się niezaleje może paliwko Ci schodzi z pąpy, załóż przezroczysty przewód i obserwój
a jak zgaśnie i musisz długo kręcić to jak odpali to chodzi równo od razu, mocno zakopci
chodzi równo, nie zakopci, mam przezroczysty przewód i już obserwowałem i jak nie odpali to pjawia sie bombelek powietrza, ale on rano złapie ale nie odpali.
a wstaw na przewód paliwowy przed pąpą zawozek zwrotny .
jeszcze jedno, jak złapie i zdechnie to zostaw kluczyk w takiej pozycji, niewyłączaj zapłonu i sprawć czy na zaworku w papie jest plus, może kostka stacyjki się kączy
Kiedy byl wymieniany filtr paliwa? Czy w przewodzie od filtra do pompy sa babelki powietrza?
Kat wtrysku sprawdzony na zegarze?
Swieczki... w sumie tez by sie przydaly ale nie sa konieczne do tego zeby zapalil
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
tez mam 1.9TD i taka sytuacje mam kiedy nie wyciągnę "ssania" wtedy załapie i zgaśnie, gdyby ten bezpiecznik był przepalony to chyba świeczki były nie grzały??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum