Swieca jak swieca, predzej czy pozniej i tak padnie
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Chyba masz dziure w baku.
U mnie po programie i wymianie wtryskiwczy na 2 numery za duze, jak robilem krotkie odcinki po miescie, deptalem jak sie silnik tylko zagrzal wyszlo 8,02l
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
ja moge jak miałem zły termostat to palił mi 6 l a teraz po wymianie termostatu pali mi 5 l . u kumpla w benzyniaku przez zły termostat polił mu 4 litry benzyny wwiecej. wystarczy
szcz3p, a nie masz mokrej pompy wtryskiwaczy lub nie wycieka ci ropa nie czuc nic bo ja nigdy jeszcze nie słyszałem zeby tdi spalił 11 gdzies musi ci uciekac.
ja tez sie pochwale spalanie na takim wtrysku jak bradley, i na innym turbo ale bez programu i noga w podłodze i mszło 7l ale mam zły termostat jest cały czas otwartie dogrzewa silnika i duzo jazdy na miejscu z butem srdnio temp silnika 70*
z tego co wiem to nigdzie nie ma wyciekow bo samochod byl kilka razy u mechanika i wszystko bylo sprawdzane... niestety chyba bede musial przeprowadzić regeneracje pompy wtryskowej. A czy to mozliwe ze wtryski leją za duzo paliwa a samochod nie kopci?
Moim zdaniem to w ogole nie realne zeby Vento tyle palilo bo mój nigdy nie zszedl poniżej 7.5 w mieście, na trasie w granicach 5l
przyjedz do mnie to ci udowodnie mi po mieście to pali tak 6 l . na trasie zależy od jazdy jak nie przekraczam 100km/h tp zejdzie nawet do 4.5 l . jeszcze przed zimą jak jechałem do wrocławia to goniłem 160 czasem 170 kmh i spalił mi wtedy 5 l. jednym słowem mieści się w normach katalogowych.
Ostatnio zmieniony przez miki9a 2010-02-17, 00:23, w całości zmieniany 2 razy
no to co mam zrobić zeby moj tyle palil? pozostaje chyba tylko remont silnika bo nikt nie umie mi powiedzieć jak mam to zrobić. Ostatni mechanik powiedzial ze TDI zwieszka dawke paliwa zimą i dlatego tyle pali :/ bzdura!
Sprawdz czy nie przecieka z przelewow bo sa popekane. Gdyby wtryski laly to by podkapcal dosc.
Sprawdz w vagu jaka masz dawke paliwa w kanale 001 w grupie silnikowej i jakie korekcje wtryskow w 013
Podepne się do tematu o spalaniu, z dwa tygodnie temu zatankowałem za 100zł ON co mi dało jakieś 25l, w sumie w baku było max 30l ropy, i teraz patrze i po przejechaniu 230km wskazówka dotyka czerwonego pola :||| Dodam że do pracy dojeżdzam po 2km, jade jakieś 4min, nawiew włączony prawie cały czas na full ciepło i drugi bieg, nawet nie zdąży się rozgrzać zanim dojade, czy to byłby jedyny powód takiego spalania ? Silnik to 1.9TD AAZ, w wakacje w trasie było 5,4l/100km.
szcz3p, po pierwsze jak bys miał za duza dawke to za toba był by czarny dym.
szcz3p napisał/a:
Ostatni mechanik powiedzial ze TDI zwieszka dawke paliwa zimą i dlatego tyle pali :/ bzdura!
kazdy samochód bedzie wiecej palił bo silnik dłuzej sie zagrzewa jak w lecie
astaroth, to jest 1.9 td moj wujaszek miał w passacie taki silnik i własnie na 5km odcinakach w zimie wyszło mu cos ko 9l jakos tak
Cybul ma racje zalej dwa razy do pełna i nie na 100km tylko zrób z 600km i zatankuj bo wtedy masz jakiś pogląd konkretny i na tej samej stacji, obecnie codziennie dojeżdzam do pracy w obje strony 80-90km wiec w sumie sama trasa nigdzie się nie kręcę prędkość około 90-100 spalanie około 5,6litra/100 a to ze masz tdi to jest nie możliwe aby tyle spalał, sprawdź licznik czy jest ok, jakie masz rozmiar kółek?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum