wymieniłem płyn we wspomaganiu i skrzyni (automat) i mam święty spokój!!! wymianka od wspomagania to dokladnie jak sebastian, radził szybko i bez problemu, dzięki seba
powiem tak, 26 zł d**y nie ma, a lepiej się kręci, poza tym nie wiadomo kiedy był wymieniany, więc dla tego wymieniłem i jestem pewny a co do płynu to zalałem febi (zielonym) 1l- 26 zł
do zbiornika wchodzi ok 990 ml do MAX
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
witam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem venta mam jednak problem ze wspomaganiem kierownicy:( a dokładniej chodzi o to że na początku przy skręcaniu wspomaganie w ogóle nie dział dopiero po ok połowie obrotu kierownicą słychać takie pyknięcie i kierownica zaczyna obracać się sporo lżej. ale kiedy kierownica wraca do normalnej pozycji sytuacja się powtarza
proszę o pomoc
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-02-05, 21:29
Czy ktoś kombinował z podneisieniem cisnienia pompy wspomy ?zastanawiam sie nad zmniejszeniem kółka pasowego ?Jest mi to potrzebne bo mam zamiar montować "krotki skręt"
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-05, 21:32
archeolog, no coś ty, siła wspomagania przecież nie zależy od szybkości obrotowej, chyba nie czujesz większej siły wspomagania jak dodasz gazu, tam chyba jakiś zaworek ze sprężynką na wyjściu jest, nie mam tego przed oczami, trzeba by z nim pokombinować.
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-02-15, 11:04
mam takie pytanie wspomaganie zaczelo mi troche ciezko chodzic na wolnych obrotach jak przygazuje do 2 tys/obr to dopiero zaczyna lekko chodzic... pasek mocno naciagniety... co zrobic wymienic plyn bo jest go tylko lekko ponad min.
raczej nic nie będzie się działo. wchodzi ok 1l. sprawdz sobie na miarce, a jak jest za dużo to zdejmij wąż przy samej pompie i spuść nadmiar. miarkę masz przy korku wlewu.
czy jest źle jak słychać pompę przy skręcaniu, a najbardziej ją słychać jak już kierownica dotrze do końca, czyli max w lewo, albo max w prawo.
wlasnie od takigo skrecania kireą na maxa siada pompa! nlezy pamietac ze jak skrecimy do oporu nalezy lekko popuscic kiere i bedzie ok a skret i tak praktycznie taki sam. oszczedza sie tym pompke i poslyzy ona wtedy na dlugo!
Ostatnio zmieniony przez mcinek24 2010-02-18, 20:12, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-18, 20:27
Ja tez staram się na full nie dobijać kiery.....a to czemu
Kiedyś miałem już zjechany pasek i przy skręcie na full strasznie biadolił więc musi być jakieś większe obciążenie....a poza tym nawet przy zdrowym pasku słychać że na full skręceniu pompa jest głośniejsza...wystarczy puścić kierę i minimalnie odbija i pompa cichnie....więc to chyba o czymś świadczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum