potwierdzam tak jak koledzy pisza jest z zamku. milem podobny problem tylko ze u mnie nie zaswiecala sie, popsikalem odrdzewiaczem typu WD40 rozruszalem ten zamek porzadnie i zaczelo dzialac. sprubuj moze pomoze i nie trzeba bedzie wyciagac calego zamka.
Ja na poczatku mialem to samo! wyczyscilem go bo mi sie zawieszal i lampka swiecila! odkrec zamek tylko nie czarp przy wyciaganiu zebys kabelkow nie urwal z czujnika (krańcówka). Wtedy zobaczysz co w nim jest nie tak;)
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-18, 20:05
nikor11, odepnij wtyczkę od tego włącznika przy zamku, jak się dalej będzie świecić to awaria jest gdzie indziej, często jest to spowodowane nieprawidłowym montażem alarmu to kabli tej krańcówki.
pablomed miałeś rację ktoś dał jakiś przewód na lampkę która non-stop się pała.Powstał natomiast kolejny problem-lampka w środku dana na drzwi też się ciągle pali jakby któreś drzwi były otwarte.Przednie mają sprawne czujniki gdyż po otwarciu drzwi zpalają się lampeczki w drzwiach.Jak sprawdzić tylne czujniki?
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-22, 23:09
nikor11, nie mam ojęcia o która lampkę ci chodzi, ta nad drzwiami ne zalezy od czujników w drzwiach, te w drzwiach przednich masz sprawne więc czujniki z przodu sa ok. Tylne czujniki mają po 2 kable. Czujnik wyjmij i sprawdź czy jest przejście prądu między stykami czujnika wszystkimi trzema (jeden jest wolny) a jak wciśniesz czujnik przejścia ma nie być. Wyjaśnij o która lampkę ci chodzi, tą z przodu w podsufitce?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum