Siema, rolka od rozrzadu mi piszczała i wytwarzała wibracje w całym aucie. Pojechałem do wujka do warsztatu to popsikali mi wd40 i było ok nie trzęsło i nie piszczało ale dzisiaj pojechałem na wymiane na nowa. I wymienili i mi znowu sie samochód trzęsie. A i szumi jak dodaje gazu co jest nie tak?
Wujek jest szefem warsztatu a mechanik to znajomy i doświadczony. Na starej piszczało i trzęsło kierą i wogóle a jak tam psiknęli wd40 to było ok ale jeden dzien potem znowu trzęsło i wymienili mi na nowe i dalej trzęsie. To co mogli zrobić nie tak? za bardzo by pasek naciągnęli?Nie znam się za bardzo na tym A i jeszcze jedno jak dodam gazu to mi coś szumi , przed wymianą rolki na nową tego nie było.
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2010-02-24, 22:40
jak to Ci na rozrządzie robi to wymień pasek też bo ci może sporo nabroić. jak by był za mocno naciągnięt to by tak rzęziło dziwnie, od razu wyczuć idzie i zdejmijcie górną osłonę, odpalcie i srawdźcie czy pasek równo chodzi ale na rozrząd mi to nie pasuje. masz napinacz paskawielo rowkowego czy napinanie na altku??
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
To mój 1 samochód i mam go 3 tygodnie i za bardzo niewiem oco chodzi z tym napinaczem? A rolke mam starszego typy, bo jest jeszcze nowa co sie jakoś sama reguluje czy jakoś tak.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-02-24, 22:48
http://forum.vwvento.org/...we%B3&start=735 pawel66600, masz tutaj dwa filmiki jak rolka piszczy (mam nadzieje ze Paweł J nie bedzie zły) obejrzyj i powiedz czy u Ciebie jest to samo
Ja tez miałem piszczaca rolke ale nie pasuje mi tu to telepanie kierownica
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2010-02-24, 23:02
wymień pasek bo jak masz go 3 tygodnie to by wypadało wymienić bo nie wiadomo kiedy ostatni własciceil wymieniał a on chyba 60 zł kosztuje. tylko strasznie mi nie pasuje do rozrządu to telepanie kierownicą i autem.
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-02-24, 23:10
pawel66600 napisał/a:
A to z filmiku to tak się u mnie nie dzieje.
to jest taki typowy odglos rolki
Raziel500 napisał/a:
strasznie mi nie pasuje do rozrządu to telepanie kierownicą i autem
własnie mi tez
pawel66600, jak niedawno kupiłes auto to i tak pasuje zmienic rozrzad ,kup pasek to jakies 50 zł do tego od wspomagania i ten co idzie do alternatora to noe sa duze ceny 16 i 25 zł Bosha a przy okazji sprawdzisz pompy czy nie maja drgan
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
a co ty masz właściwie za silnik? tak sie zastanawiam co może mieć rozrzad wspolnego z kierownica? chyba tylko pasek na pompie - wymieninialeś rolke to i pasek mogleś - troszke dziwne myslenie bo on grosze kosztuje
ja stawiam na jakas awarie wspomagania jednak - dziala wporzadku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum