Wysłany: 2010-02-26, 11:43 zawieszaja mi sie kierunki
witam
mam problem z kierunkami- przestają mi czasem działać. Polega to na tym ze jak włączę kierunek to nie mrygają a jedynie to zapala mi się kontrolka od kierunkowskazów przyczepki (mam takie coć w miejsce pod kontrolką poduszki powietrznej) Raz już zmieniłem manetke , ale po jakimś czasie znowu mam to samo. Ostatnio zauważyłem ze jak walne w kierownice to kierunki działają. Niby wszystkie kostki mam sprawdzone i wszystko jest Ok, ale ......
Może jakiś kabelek gdzieś luźny albo manetka która kupiłem tez jest walnięta czy ktoś maił podobny problem?
dzięki za rady.
o tego to nie sprawdzałem- a jaki to numer ma zebym złego heheh nie naprawił a moze po prostu kupie nowy. Ale czemu jak walne w kierownice to kierunki zaczynają działać?
A czemu zapala ci sie lampka jak manetke przelaczysz bo manetak dziala i przewodzi problem jest w przekazniku numeru nie pamietam po pracy sprawdze i ci napisze albo moze ktos szybszy bedzie;) Ja wolalem wydac te 25zł na cos innego niz nowy przekaznik:P
_________________ Ja nie jezdze za szybko, poprostu latam za nisko...
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-26, 18:42
Przekaźnik jest ok, a problem tkwi w manetce w okolicy włącznika świateł awaryjnych, ciężko powiedzieć mi dokładnie co ale można próbowac naprawiać: zdjęć kierę, wyjąć manetkę rozebrać ją zobaczyć co ze stykami jest,.
pablomed, ma racje problem tkwi w manetce.
Wymieniłeś manetke pewnie na jakiś zamiennik, a one są do
Lepiej znaleść urzywaną ale originalną lub ori z aso
jestem teraz pewny ze to manetka ta wytrzymała niecały miesiąc brrrrr. chyba kupię jakąs uzywke , jak zakupie to dam info czy działa pozdrawiam i dzięki za rady,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum