witam
Panowie, jak załącza się obieg wewnętrzny w Vento ?
sorki za głupie pytanie, ale właśnie dziś na mini-spocie z kolegą Jendker'em to rozkminialiśmy ...
w niektórych autach jest przycisk/przełącznik a u nas ? czyżby nie było ? nie możliwe ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
a jak przekreci sie pokretlo naweiewu na 0 to obieg jest zamkniety?? ja zawsze mysalem ze to zalacza sie obieg wewnetrzny
ta opcja jest do np.thermotronika bierzesz na 0 ustawiasz tem. i w czasie jazdy on Ci utrzymuje dana tem. poprzez czujnik ktory znajduje sie obok radyjka
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2010-03-02, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
ta opcja jest do np.thermotronika bierzesz na 0 ustawiasz tem. i w czasie jazdy on Ci utrzymuje dana tem.
po części tak, ale przecież obieg wewnętrzny charakteryzuje się tym, że nie wciąga powietrza z zewnątrz, a nadmuch działa i dmucha np. zimnym powietrzem (np. w lecie) gdy jedziemy za jakimś autobusem i strasznie kopci ... to załączamy sobie obieg wewnętrzny ...
no u nas nie ma obiegu wew. na 0 jak dajemy to powietrze wpada wraz z pedem auta przynajmniej u mnie tak jest im szybciej jade tym bardziej wieje z ustalona tem.
no u nas nie ma obiegu wew. na 0 jak dajemy to powietrze wpada wraz z pedem auta przynajmniej u mnie tak jest im szybciej jade tym bardziej wieje z ustalona tem.
u mnie jak jest pomiędzy 0 a 1 to tak się dzieje, jak jest na 0 to nic nie wpada ...
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-03-02, 17:55
lesny1982 napisał/a:
ale nie czuc spalin jak jedziemy za jakims autobusem;)
da sie ustawić obieg wenętrzny, trzeba pokretło od prędkości wentylka obrócić na maksa w drugą stronę wskazówek zegara aż do 0 tylko że w tym przypadku nie działa wentylator no ale też nie wpada powietrze z zewnątrz do auta.
pozycja 0 obieg wewn.
pozycja pomiędzy 0 a 1( pokrętło poziomo) obieg jest wentylator nie działa
Ostatnio zmieniony przez enesen 2010-03-03, 00:03, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-03-03, 20:59
jest jak pisze enesen, kto nie wierzy niech zdejmie sobie półkę nad nogami pasażera, zobaczy w kanale od wentylatora klapę zamykającą ją z linką od lewego pokrętła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum