Jak widać. W piątek zamierzam nagrać jazdę przed wymiana boost pina i zmiany dawki, a w sobotę lub w niedziele postaram się nagrać jak idzie już z zamontowanym boost pinem. Słyszałem, że samo zamontowanie MBC bez IC to latem może być problem, to prawda?
Boost pin zamocowany. Zdecydowanie lepiej wkręca się w obroty przed zmianą trzeba było jechać ok. 2,2tys. obrotów żeby zaczął przyspieszać, a teraz przy 1,5tys. już się rozpędza. Polecam taki zabieg
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2010-03-06, 22:44
moze jakies fotki masz jak go wkladales?
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
W pompie od 1.9 TD nie ma tej zębatki ,o której pisze (w mojej przynajmniej nie było:P)
Ustawiłem większym wycięciem do kropki która już była ne membranie. Ustawiłem membrane tak żeby te większe wycięcie było po tej stronie co bolce ( u mnie były stojąc przed maską to po prawej stronie) . Mogą być jakieś problemy z włożeniem , jeśli do końca się nie schowają bolce (ja pomogłem im delikatnie śrubokrętem). Wkładamy, wszystko składamy spowrotem i czujemy że pedał robi sie sztywniejszy , a autem bardzo przyjemnie sie jedzie
Cytat:
niech Ci to wyreguluje ktoś kto ma o tym pojęcie,bo skończysz jak SCOOBI ,wywali Ci uszczelkę pod głowica i nie będzie zabawy
Jeśli nawet, to wymiana uszczelki i dalej jeździmy chyba ?
rób jak uważasz,Twoja fura,Twoja zabawa,ale na samej wymianie uszczelki to sie nie kończy,Scoobi coś o tym wie
Obyś nie miał racji. Kilka osób to ma i są zadowoleni Mam nadzieje, że jak narazie wszystko chodzi jak powinno to i dalej tak będzie:) Ale dzięki za ostrzeżenie, będę obserwował czy wszystko pod maska w porządku jak i w zachowaniu auta.
ja nie twierdzę że masz kategorycznie tego nie zakładać tylko niech to dostroi ktoś kto się na tym zna,bo jak przedobrzysz to się zabawa szybko skończy ,a i użytkowanie takiego autka też zależy od kierownika czy robi to z głowa czy nie
Lakier dobierałem u lakiernika. Dowiedziałem się, że nie mam oryginalnego lakieru, z tego może powodu pozbyto się wlepki, która powinna być w bagażniku.
Grill czeka już tylko na pokrycie bezbarwnym. Dam mu trochę przeschnąć i założę to pokaże jak to będzie wyglądać.
Wstawiłem też żarówkę drugą do wstecznego (teraz mam po dwóch stronach światło wstecznego). Chciałem zrobić 4 pozycyjne jak i stopy. Jednak nie przewidziałem że będzie mi potrzebny długi dwużyłowy przewód.
Zabiorę się za to dopiero w następny weekend bo w tygodniu nie mam czasu Jednak zanim za to sie wezmę mam pytanie- czy 4 pozycyjne z tyłu są legalne? Tzn. Nie będą mnie za to miśki ścigać?
ostatnio miałem kontrole i się, aż tak bardzo nie czepili wspomnieli, ze to nie jest seryjne. Dwa razy jechała za mną psiarnia to nic nie zrobili. Nie patrzą się zbytnio na to. Nikomu to nie przeszkadza.
No właśnie o to mi chodziło. Nie wnikam czy to dozwolone czy nie, a raczej czy nikomu to nie przeszkadza. Może zaryzykuje ;D jak mnie skontrolują i sie przyczepią to odłączę ,a póki co będę jeździł.
do mnie sie raz za przyczepili za 4x spotoje no ale powiedzialem ze samochod jest kupiony od forumowicza (blew) i skoro ktos juz tak jezdzil i nie bylo z tym problemow to znaczy ze chyba jest to legalne. No i Pana policjanta zazylo i odpuscil
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-03-14, 10:27
o ile sie nie myle to w citroenach Xantia orginalnie byly postoje x4 i stopy x4 wiec czepiać sie nie powinni.
Moim zdanie pozycje nikogo z tyłu nie raza wiec problemu nie ma,wrecz przeciwnie samochod jest lepiej oświtlony z tyłu wiec bezpieczenstwo wzrasta
takie moje zdanko
w razie jakby nie przeszlo to odlaczasz kabelek i mas zjuz tylko 2 ale ja teraz jezdze na postojach w kierunkach i 4x postoje w tylnych no i tylko co raz wtedy musialem klamac ze to auto od forumowicza i odpuscili wiec nie bdziesz mial problemow. Jesli dochodzilibysmy co w naszych autkach jest legalne a co nie to pewnie polowe wycofaliby z dopuszczenia ich do ruchu P
moim zdanie robicie problem z niczego. Jeśli się doczepią wystarczy 30 sekund i macie wszystko odłączone. "Problem" znika.
Vento-Łukasz napisał/a:
o ile sie nie myle to w citroenach Xantia orginalnie byly postoje x4 i stopy x4 wiec czepiać sie nie powinni.
a w Vento ile jest oryginalnie? Dwa Citroen jedno VW drugie. Nie porównujcie vento do innych samochodów. Bo głupia byłaby odpowiedz przed miśkami "a inne pojazdy tak mają oryginalnie"
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2010-03-14, 14:50
Arturek napisał/a:
a jak z przeglądem? Robiliście przegląd po takich modyfikacjach oświetlenia?
mi normalnie przeszedł No i raz miałem zatrzymanie z powodu tych świateł, ale mnie puscili bo nie mieli podstaw Wszystkie światla były, tylko że więcej A pan policjant tez jeździl vento i tak nie mial
No właśnie napaliłem się żeby coś się świeciło między lampami, ale może w wolnej chwili przełożę i zobaczę. Strasznie ciężko wchodził ten emblemat wiec strach wyjmować trochę:P
No, czas przyjrzeć się doładowaniu - ile one warte
Teraz kwestia montażu.. którędy się dostać do kabiny? Miejsce znalazłem najwygodniejsze jak dla mnie :
Wymyśliłem, że nie ma potrzeby robić dziury 52mm. Bo w razie zmian takiej dziury ciężko będzie nie zauważyć ;D zamierzam wywiercić 4 dziury (3 na gwinty mocujące i 1 na wyjście przewodu). Tylko którędy doporwadzić tam przewód z trójnika, który będzie zamocowany między pompą a turbo?
Trzeba też zasilanie podpiąć. To myślę, że najlepiej będzie do zapalniczki sie podpiąć i jakimś sposobem wyprowadzić przewody między osłonami w pobliże pedału gazu a stamtąd już do wskaźnika.
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2010-03-24, 22:42
Arturek, Myślenie nie boli Ciężko jest jednoznacznie wytlumaczyć cos czego nie widać Ja proponuje zdjąć dolną oslone, opuścić bezpieczniki i jak spojrzysz na ścianę grodziową to bedziesz wiedział gdzie A najprostsze miejsce jest obok wiązki przewodów, ale jest tam jeszcze kilka zaslepek ktore można wykorzystać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum