Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-11-20, 05:21
Próbowałem siągnąć jedną stronę początek poszedł załkiem nieźle a puźniej zaczeły się schody tak podwadziłem że się tak wygioł że myślałem że się złamie i dałem sobie spokój ze zdejmowaniem jak kupię jakiś inny to wtedy jeszcze raz popróbuję.
Silnik: 1,8 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 193 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2010-03-10, 12:25
Witam panowie po długiej przerwie , miałem ostatnio przygode wpadłem w dziurę rozwaliłem dwie opony i dwie felgi oczywiście na jednej stronie , ale nie dość tego uszkodziłem cały hokej oraz zderzak , i teraz takie moje pytanie jak pozbyć się starego hokeja ponieważ nie jest on dokładany tak jak pisaliście , jest on lany całością ze zderzakiem bo zderzak też jest pęknięty , muszę założyć teraz inny ale jak pozbyć się tego. póżniej załącze foty
Jeżeli jest odlewany do nie ściągniesz go tak. Musisz wycinać. A jeśli chcesz założyć jakiś hokej na zderzak musisz kupić ori zderzak z golfa lub vento. Lecz pamiętaj że dokładnki są inne do vento a golfa
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-03-10, 12:46
No jak jest lany to Możesz go odciąć flexem ale nie założysz nowego bo nie będzie rowka do wpięcia Ewentualnie ściągnij cały zdeś i zawieź do spawania plastików jeżeli nie ma wyszczerbionych kawałków to ci go pospawają, wyszlifujesz spawy i pomalujesz Tak ja myślę o tym
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-03-10, 13:11
najpierw się dowiedz czy to wogóle sie opłaca naprawiac i wiedz o tym że przy uderzeniu w to miejsce takim mocniejszym to znowu ci to pęknie o wiele bardziej opłaca sie kupic oryginalny zderzak niż bawic sie z tą podróbką
heh niezła przerwa dokladnie takjak chłopaki piszą wywal to gówno - kup ori od ventka lub golfa i bedziesz miał spokoj i pewność ze nie trzaśnie przy byle okazji - jak ci sie poszczesci to i za 5 dyszek wyrwiesz
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-03-10, 16:29
słyszałem juz o tych odlewach i pare widziałem wywal go bo on to Ci jeszcze nie raz peknie a nie wiem czy ktos ci go pospawa bo tam jest twardy plastik i bedzie sie rozwalał , u mnie facet takich nie bierze bo pozniej sa zwroty ze zle sklejone itp.
Kup ori od golfa to i z dokładka bedzie łatwiej i taniej
tutaj masz ori vento ze srednia dokladka za 100 ja uwazam ze okazja
http://moto.allegro.pl/it..._vw_golf_3.html
i zderzak vr w cenie dokładki http://moto.allegro.pl/it...3_1995_rok.html
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Ostatnio zmieniony przez czarnysauber 2010-03-10, 16:41, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum