Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-23, 10:37
Vento - super autko - NA LATO!!! :(
Autor Wiadomość
Waldek 
Ventofan

Wysłany: 2006-12-27, 13:11   Vento - super autko - NA LATO!!! :(

Sorki że zaśmiecam forum temetem który przewijał się już kilka razy, ale muszę to napisać bo wczoraj mój Ventyl mnie strasznie wkurzył (chyba pierwszy raz odkąd go mam) a jednocześnie przyniósł wstyd!!

Otórz piękna pogoda, słoneczko, lekki mrozik (-2 st.C). Pojechałem z dziewczyną i przyszłymi teściami do jej rodzinki.
Wychodzimy po "imprezce", mrozik troszkę większy (ok -10), ja otwieram... i nic. Wszyscy wiecie co się stało...........

Centralny się otworzył, a ale drzwi już nie. Po kilku sek zamknął się sam. I tak kilka razy. Ja otwieram, a on sam się zamyka. Zamki oczywiście zamarznięte i ani rusz. Dopiero po kilku próbach otworzyłem tylne drzwi z lewej strony (zanim zentralny sam się zamknął). Nie dość że się zdenerwowałem to jeszcze wstyd przed teściami. :( :[

Jakoś się wgramoliłem za kierownicę przez tylne drzwi, reszta zasiadła z tyłu i tak pojechaliśmy. Dop po kilku kilometrach jazdy i grzania na full zamek w przednich lewych drzwiach puścił i można było normalnie wysiąść.
Jedyne co miałem pod ręką (w bagażniku) to WD-40. Spsikałem zamek i poszedłem do domu.
Dziś rano wyjeżdżam na miasto, otwieram autko a tu taka sama sytuacja (tyle że już się sam nie zamykał). I znów wejście "od tyłu" ;)

Ahhhhhhh.........

A tak przy okazji...... SZCZEŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WSZYSTKICH.

rafal00 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2006-12-27, 14:01   Re: Vento - super autko - NA LATO!!! :(

nie spikaj wd 40 to nic nie daje a jest jeszcze gorzej a zamarzajace zakmi to mora w tych autach lub uszczelki w drzwiach nie ma sie czym przejmowac nie jeden tak juz mial ]

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-12-28, 00:20   

rafal00 napisał/a:
nie spikaj wd 40

popieram, ponieważ WD40 ma w sobie wodę :-(

Zaś co do tego co polecam, to już wrzucałem fotkę na forum, czym ja pryskam zamki. Poszukaj, bo już wrzucałem fotkę. Preparat jest rewelka!

A tak swoją drogą, czemu oni tak beznadziejnie to wymyślili, że te cholerne zamki tak zamarzają...

rav 
Ventofan
1,9 TD

Wysłany: 2006-12-30, 13:50   

A ja wczoraj miałem inna przygodę. Przychodzę po pracy do auta, centralny otworzył bez problemów, otwieram bagażnik, a tu niespodzianka! Wcisnąłem ten guzik i tak już został. Dobrze, że do domu mam blisko bo cały czas patrzyłem w lusterko, czy się klapa nie otworzyła, bo oczywiście zamek nie trzymał. Ale zapuściłem jakimś tanim preparatem do odmrażania zamków i pomogło. Ale takie problemy, to we wszystkich autach się zdarzają, a jeśli ktoś chce uniknąć takich przygód, to są dwa sposoby: sprzedać auto, albo przeprowadzić się na południe ;)
Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-12-30, 14:00   

rav napisał/a:
jeśli ktoś chce uniknąć takich przygód, to są dwa sposoby: sprzedać auto, albo przeprowadzić się na południe

popieram w 100%, chociaż te nasze Ventki mogłyby tak nie zamarzać, w sensie drzwi bo starsznie mnie to wkurza w zimę. Chociaż zauważyłem, że jak nie zrobię tego błędu i nie pojadę na myjkę w wigilię to jest w miarę OK :-) BO po myjni to już wogóle masakra, jak woda wejdzie w zamki to uz pozamiatane...

laska404 
Kierowca eLki

Wysłany: 2006-12-30, 17:10   

na uszczelki bardzo dobra jest wazelina techniczna - nie zamarzają wtedy :)

Hemi77 
Ventofan
V8 i jazda...

Silnik: 2.0 2E
Wysłany: 2006-12-30, 17:15   

wazelina to jest to! ja posmarowalem uszczelki i rozebralem zamek w bagazniku i posmarowalem go calego od srodka i nic nie zamarza. problem z glowy!

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-12-30, 17:53   

też to robiłem, tyle, że nie tylko wazeliną. W tamtą zimę wystarczyło na jakiś czas ale niestety znowu zaczęły zamarzać zamki... Może jakby nowe założyć, bo kiedyś nie miałem takich problemów, a mam od 3 może 4 lat.

Odpowiedz do tematu