Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
nowe forum Vento?
Autor Wiadomość
MAPET 
Vento to ja!

Silnik: VR6
Wysłany: 2006-04-03, 17:18   nowe forum Vento?

ktos cos wie o tym?
http://www.volkswagenvento.fora.pl/index.php

pzdr

www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Silnik: 1.8 90KM
Wysłany: 2006-04-03, 18:44   

NIE MAM POJECIA ALE zobaczymy co tam jest

Stopa 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2006-04-03, 19:32   

Nowe, to widać po ilości postów, poza tym, jeśli pominąć typowy "wystrój"(to nie wstyd), który ma wiele forów, kiepsko zerżnięte z "naszego". Internet jest demokratyczny i każdy może założyć swoją stronkę, ale renoma i znający się jak łyse konie uczestnicy, to już kwestia pracy. Dodam jeszcze, że jeden z topiców nosi tytuł 'poszednie modele", a więc wypada mi się domyślać, że to tylko przypadkowe "połknięcie " literki. Jeśli dalej iść tym tokiem rozumowania, to co nam wyjdzie? POPSZEDNIE :!: . Choć netykieta w kwestii błędów opowiada się za niepouczaniem użytkowników, to jednak topik założył admin i pozwolę sobie opinie co do tego zostawić waszemu zmysłowi krytyki :mrgreen:

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2006-04-03, 20:47   

Stopa napisał/a:
jeśli pominąć typowy "wystrój"(to nie wstyd), który ma wiele forów, kiepsko zerżnięte z "naszego".

nie sadze zeby bylo zerzniete bo to typowe forum a dzialy to sie same nasuwajha i nie ma co komnbinowac.. poprosru kolejne forum... tylko mnei dziwi ze nikt z venciarzy o nim nie wie...

www.mapet-TUNING.com

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-04-03, 22:06   

Nie wiem jaki jest sens robienia kolejnego forum, w sumie mamy już dwa profesjonalne fora na temat Ventek: Nasze Klubowe i Mapeta, więc po co robic kolejne...?

Muszę napisać do ich admina czemu bez pozwolenia zerżnął logo Naszego Klubu, kurcze, kupe kasy zabuliłem za narysowanie karykaturki a tu jakiś nie wiadomo kto zaiwania ją...

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Silnik: ABA
Wysłany: 2006-04-03, 22:50   

Własnie i jak dziś szperałem po necie to też się natknołem na nie :shock: zajżałem a tam łoooochooochooo taka pustka :? , widać świeżutko otwarte forum. . No i ta karykaturka zerżnięta :evil: spyro normalnie coś trzeba z tym zrobić :roll:

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-03, 22:58   

Oprócz zerżniętej karykaturki z naszego logo wziął sobie jeszcze raport usterkowości też ze strony Klubowej, jak ja tego nie lubię, mógł chociaż puścić maila,że chce wykorzystać to i tamto, już spotykałem się z takim prośbami i oczywiście zawsze wyrażałem na to zgodę, bo czemu nie...

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Silnik: ABA
Wysłany: 2006-04-03, 23:18   

Napisz e-mail dlaczego w ten sposób admin tamtego forum postępuje, przecież takie postępowanie jest karane wedle prawa.,. Jednym słowem została zwędzona ciężka praca naszego Admina bez żadnych wcześniejszych zapytań powadomień. Mi się to nie podoba

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2006-04-03, 23:47   

faktycznie logo se wzial... :( ale wlasnie to mnei dziwi ze robi forum o vento a nikt z venciarzy go nei zna wiec kto tam ma pisac?
:roll:

www.mapet-TUNING.com

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2006-04-04, 00:03   

hmmm... dziwne to jest.

[ Dodano: 2006-04-04, 00:04 ]
ale widzę że co niektórzy od nas juz sie tam zadomowili..............

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 00:40   

Ja tam się nie będę tam rejestrował. Wysłąłem upomnienie o plagiacie, zobaczymy co odpowiedzą...

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-04-04, 10:30   

Mamy w końcu demokracje więc jak gość chce robić kolejne forum o Vento to niech robi. Ja tam nie mam nic przeciwko byleby przestrzegał pewnych zasad - też strasznie nie lubie jak ktoś bierze moją prace bez żadnego zapytania i na dodatek przypisuje sobie. Proponuje na razie bojkt omawianego forum przynajmniej do czasu aż gość przeprosi Spyro za przywłaszczenie sobie jego pracy.

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 12:04   

Tygrysisko napisał/a:
ale widzę że co niektórzy od nas juz sie tam zadomowili..............

probuje z kolesiem zlapac jakis kontakt ale koles milczy,no ale co do wykorzystywania czyjejs ciezkiej pracy to uwazam ze jest to nie fer wobec spyro tym bardziej ze gostek dobrze wie o klubie i forum bo umiescil tam linki na nasze forum, a czy sie tam zadomowilem? niewidze w tym nic zlego,i nie mam zamiaru sie z tego tlumaczyc

Stopa 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2006-04-04, 12:12   

Nie protestujcie, że stwierdzam ewidentne zrzynanie, bo sami dajecie jego żywe przykłady, a to, że forum typowe, w/g szablonu, sam podkreśliłem już na wstępie i o to pretensji mieć nie sposób. Może zróbmy akcję i wyślijmy (każdy!) maila z zapytaniem, czy autor nie sądzi, że materiały z innych witryn powinno się wykorzystywać za zgodą admina :?:

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 12:23   

MUSZE SIE Z TOBA ZGODZIC! jednak koles milczy i nie odpowiada na pytania,rejestrujac sie tam myslalem ze sie odezwie ale cisza wiec chyba ma w nosie nowych uzytkownikow ale poczekamy zobaczymy!

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: M52B25
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-04, 14:50   

Niestety wyszło wszystko na jaw, musze sie przyznac i przeprosić, nie zrobiłem tego dla konkurencji, PRZEPRASZAM :oops: :roll:
Ostatnio zmieniony przez Bartek 2006-04-04, 17:24, w całości zmieniany 1 raz  

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 16:44   

No więc już wiadomo czyje to forum. Zrobiłem małą podpuchę, zarejestrowałem się specjalnie po to, bo wiadomo, że przy rejestracji przyjdzie mail z kodem aktywacyjnym, a nadawcą maila (adres e-mail) będzie admin tego forum.
Jednocześnie napisałem do naszego kolegi Bartka, który wyżej pisze, że to nie on, czy przypadkiem nie jego to sprawka. Oczywiscie dostałem maila, że nic o tym nie wie, a tak się dziwnie składa, że email w mailu potwierdzającym rejestracje na tym forum jest identyczny jak naszego kolegi Bartka...

Szkoda, że wstyd mu się przyznać, że on odwalił plagiacik z naszych dwóch stron: Klubowej i Mapeta.

[ Dodano: 2006-04-04, 16:49 ]
Logo sam osobiście załatwiałem. Zrobił je nie za darmo niestety, znajomy po ASP, chciałem mieć logo niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju i moim zdaniem takie właśnie jest. Niestety wielu z internautów nie wie co to plagiat i rżnie tak jak kolega Bartek myśląc że tak można. Karykaturka Vento jest na wielu stronach o Vento, wiem, że jest super, też mi się podoba. To tak jakbyś buchnął logo CocaColi i wykorzystał je u sibie na stronie tweirdząc, że jest dostępne w internecie. Oczywiście że jest na wielu stronach ale nikt się nim nie podpisuje,....

[ Dodano: 2006-04-04, 16:53 ]
A teraz moje pytanie do Was drodzy Forumowicze. Ponieważ kolega Bartek okazał się sami widzicie kim i nawet się nie przyznał co ja mam z nim zrobić? Czy mam go zablokować na naszym forum, czy co zrobić?
Jestem zarzenowany jego postawą. Wszyscy razem tworzymy społecznośc Ventomaniaków, jesteśmy jakby rodzinka ventylowców i mam sobie pomagać na wzajem a nie robic fazy...
Powiedzcie mi co mam z nim zrobić... Żeby chociaż odpisał na moje maile przyznając się że to on i że przeprasza za plagiat i zaraz usunie, ale on nie dość, że grał głupa, że ot nie jego to jeszcze jest na tyle bezczelny, że piszę o logo, że ot nie nasze itp bzdury...

Czekam na Waszą decyzję.

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 16:55   

no fakt ladna podpucha ale zamieszanie nam ten bartus zrobil.NO NO.duze brawa dla admina ja sie zarejestrowalem ale na taki slad nie wpadlem nawet nie pomyslalem zeby to sprawdzic,I CO Z TYM FANTEM ZROBISZ SPYRO?pozdrawiam.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 16:59   

Kolega Bartek nie dość, że złodziej czyjejś pracy to jeszcze bezczelny cham, o to co mi przysłąl przed chwilką:

oczym ty piszesz człowieku ?? mój mail to bakus1987@op.pl , a mail który przed chwilą widziałem na forum o które robicie tyle krzyku to bartek.plock@vp.pl , czyli chyba masz jakieś przywidzenia.

W załączniku tego posta jest email, jaki przyszedł z tegoż forum i właśnie z tym adresem email. Kolega Bartek w porę się kapnoł, że dojdę kto robi te fazy i zmienił maila w forum na jkiś inny...

Jak ja nie lubię tchórzy...

[ Dodano: 2006-04-04, 17:02 ]
Proszę bardzo kolega Bartek narobił w gacie zi zaczął właśnie kasować po kolei swoje posty na tym splagiatowanym forum

Witamy na Forum Volkswagen Vento.zip
Pobierz Plik ściągnięto 633 raz(y) 1,12 KB

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 17:02   

no bartek skoro tak to sie przyznaj i przepros oficjalnie na stonach spyro i mapeta,mysle ze to sprawe zalatwi a poza forum dogadaj sie z adminami.jestesmy tutaj zeby sobie pomagac a nie odwrotnie.
SPYRO moim zdaniem mysle ze tak drastyczne kroki nie beda tu potrzebne jesli Bartek oficjalnie sie przyzna i przeprosi za naduzycie naszego zaufania to mozna mu dac jeszcze szanse.to moje zdanie chlopak sie po prostu zapedzil i nie myslal ze bedzie tyle szumu a tu zoonk i juz bylo za pozno zeby sie wycofac,a teraz glupio .

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 17:06   

Spójrz na to co mi wysłał, zero pokory i jeszcze chamskie teksty...
Bezczelny typek... Narazie nie zrobiłem jeszcze nic, czekam na Waszą decyzję, tak jak zadecydujecie tak zrobię, sam nie będę podejmował decyzji bo to jest nasze forum i nasza stronka a nie moja :-)

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-04, 17:10   

tylko za co ja mam przepraszać, za linki do książki i TUV ok, skopiowałem je z tąd, za to że ściemiałem ok, za to też przeprosze, ale napewno nie za logo bo nie wziołem ani ze strony klubu ani z forum.

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 17:11   

nie podoba mi sie to ale nie bvlokowalbym mu dostepu to moje zdanie.masz prawo byc zdenerwowany ale to sa emocje,
JA jestem na NIE blokowanie mu dostepu i nie mam w tym zadnych korzysci

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 17:12   

Zapewniam CIę, że ja nie robię plagiatu bo wiem co za to grozi, ty chyba nie bardzo...
Ja siedzę w robieniu stron od wielu lat, przez długi czas żyłem z tego i wiem na czym polega plagiat! Trzeba czerpać pomysły z samego siebie a nie kraść czyjeś.
To, że koleś ma na stronie podobne logo świadczy tylko o tym, że jest buchnoł z netu i tyle... Tak samo jest podobne na stronie vento-fans.de, i mi to nie przeszkadza, nie używają tego jako logo, jest dodany jakis napisik na rejestracji.

Trochę skruchy kolego.... A nie jeszcze będziesz udowadniał, ze ja coś kradne...!!!

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 17:13   

no i prosze pozytywne zachowanie,BARTEK pogadaj z adminem i postaw sprawy uczciwie a napewno sie dogadacie.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 17:13   

Spox, ma pierwsze ostrezenie, tylko niech wreszcie przestanie mi udowadniać, ze to ja cuduje z logo...

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-04, 17:14   

ja nie próbuje udowdnić że ty coś kradniesz, powtarzam tylko że nie wziołem loga ze strony klubu, było to przypadkowe logo które znalazłem w wyszukiwarce yahoo.com

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 17:15   

spyro widze ze sie zagotowales i masz racje ale mysle ze mozna sie dogadac tym bardziej ze mlody czlowiek juz okazal ciutke skruchy,tylko ze spokojem.pozdrawiam

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-04, 17:17   

jeśli tak cię tym uraziłem to przepraszam, stwawiam sprawę jasno, zrboiłem forum z nudów, w niedzielne popołudnie, wrzuciłem na kilka linków (oczywiście z tego forum i za to też przeporaszam) i kompletnie o nim zapomiałem, logo jak pisałem wcześniej niepochodziło ani ze strony klubu ani ze forum, owszem nie chciałem się przyznać chcą uniknać bana, niestety kłamstwo ma krótkie nogi i tak wyszło a nie inaczej.

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Wysłany: 2006-04-04, 17:21   

no i mnie to wystarczy no chyba zeby to jakos na oficjalnym temacie umiescic kwestia spojrzenia admina.pokora to dobra zaleta!pozdrawiam

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 17:34   

nie będę już rozdmuchiwał sprawy, skońćzmy temat, ważne, że wreszcie sie wyjaśniło kto to i co to ... Żadnego bana nie będzie, Bartek dostał ostrzeżenie i już...

kovval 
Już prawie mieszkam w Ventce

Wysłany: 2006-04-04, 18:42   

uchuchu ale sie porobilo jak mnie tylko chwile nie bylo :) patrze nowa stronka, wchodze, nie ma stronki :) czytam czytam, a tu takie chece, wszystko sie wyjasnia. byla stronka, podniosl sie larum, nie ma stronki. hehehe.rozumiem wscieklosc SPYRO i ja podzielam.co do banowania.....hmmm postepowanie cokolwiek lekko mowiac nieuczciwe, z drugiej strony wkoncu sie przyznal i przeprosil, z trzeciej strony gdyby nie zaciecie detektywistyczne naszego admnia to kto wie :) tak czy inaczej uwazam ze kazdy moze dostac druga szanse. Przypomina mi sie pewna historyjka , sprzed 2,3 miesiecy :) oczywiscie skala obu, ze tak sie wyraze wystepkow, jest jak ziarnko piasku i wszechswiat. ale pewnie wiecie o czym mowie :) a teraz ta "czarna owca" jest wiodaca postacia na naszym forum i nie tylko. a nawet mozna powiedziec vento-kumlem :) , a co najmniej dla mnie :)

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-04-04, 20:53   

Dlatego tez nie dostał bana, już zamknijmy ten temat...
Pozdrawiam i mam nadzieję, że wszyscy będziemy bezboleśnie współpracować :-)

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2006-04-04, 21:38   

u uno i ladne dymy wyszly.. najgorzej ze kolega bartek od pocztaku nei pwioeidzil co i jak i wyszla niezdrowa sytuacja :(

www.mapet-TUNING.com

Stopa 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2006-04-04, 22:09   

Moim zdaniem powinien uważać, żeby w kolejne nudne niedzielne popołudnie kogoś nie za@#$%ć :evil: . Adminowi gratuluję: zacięcia śledczego, wyważonego tonu mimo pokazu chamstwa i wyrozumiałości właściwej wielkim... :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi