Szału nie ma z przelotem i sportowym kolektorem. lepiej zrobic swapa na ABF i lepsze osiagi. Ja w swoim 2.0 115KM mam tylko 2 strumienice i końcowke sportowa i powiem tylko ze gosniej chodzi i nic poza tym.
może przybędzie ze 2KM ale nie odczujesz tego,w silniku bez turbiny uwalnianie wydechu musi być dobrze przemyślane i dobrane,bo w przeciwnym razie może przynieść odwrotny skutek.Z samej zmiany wydechu nie przybędzie Ci mocy
WAFEL, nieprzeginaj chyaba po zmianie wydechu i dolotu.
ventylek86, jaka masz strumnienice storzkową??słyszałem ze ta cos daje.a jak kolektor zmieniac to tylko na rurowy
mam jeszcze filtr powietrza płaski sportowy k&n słyszałem ze razem z układem wydechowym sportowym to cos daje ale nie wiem nie chce kasy włożyć i przyrostu mocy nie będzie
FWD350 nie przeginam. po zmianie calego wydechu i dolotu i z zimnym powietrzem przybywa min 15 km i jeszcze zalezy od silnika
No bez przesady!
po zmienie wtryskow na wieksze mozesz tyle uzyskac a nie zrobienie przelotu! chyba ze masz katalizator i jak go wybebeszysz to cos bedzie odczuwalne a tak to nie ma szans!!
Nie ma sie co bawic w to bo to ci tylko da inny dzwiek auta nic po za tym!!
Ale tam masz cos z tymi fazami rozrzadu porobione nie wiem czy to w 1.5 czy w 1.6 a wydech tam masz jak w kazdym innym aucie! i ma tyle koni poniewaz mocno sie kreci to auto bo do czerwonego pola spokojnie!
bo hondy to sa szlifierki kreca sie wysoko i zaczynaja jechac od 4 tys obr.
w nowszych silnikachhondy sa zmienie fazy rozrzadu ale to nie w tych 1.5 czy 1.6
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-03-15, 21:40
zmienne fazy rozrzadu czyli VTEC byl tez w 1.5 (2 walki 150 km) i 1.6(sohc jesli sie nie myle i bylo 125 km) i zaczyna jezdzic od 3 tys. ale nie robmy OT
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
i jeszcze jedna rzecz zamiast katalizatora mam wstawioną strumienice i sonde lambda mam wstawioną do tej strumienicy czy ta sąda bedzie teraz poprawnie działała bo podobno nieprawidłowe działanie skutkuje wzrostem zużycia paliwa i spadkiem mocy
a może macie jakiś pomysł na większenie troche mocy chip ?
w tych silnikach niema takiej możliwości niestety .
zwiększanie mocy w takich silnikach to już po prostu ogromne kwoty a co za tym idzie ''gra niewarta świeczki '' moim zdaniem oczywiście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum