Witam wszystkich. mam pytanko posiadam Vento 2.0 z automatem. chce do niego wsadzic silnik VR6 + skrzynie biegow. mam tutaj teraz problem bo niewiem czy bedzie pasowal. chodzi mi o wszystkie uchwyty itp. czy bede musial cos przerabiac. jak mozecie to prosze o dorade i pomoc. pozdrawiam
za caly kompletny silnik ok. 1000zl. jeto to v8 gdzies kolo polowy kwietnia bedzie na sprzedasz. a co do tego vr6 to wszystkie uchwyty moge wziasc z poprzedniego auta co byl w n im ten silnik (Golf III)?
nie wiem czy kupisz vento z konca 95r za 2 tys a tym bardziej z przebiegiem 165 tys. caly czas serwisowany w ASO ale co do silnika zawsze mozna sie dogadac bo ten silnik nie bedzie mi potrzebny
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-03-24, 19:57
bongo730i napisał/a:
nie wiem czy kupisz vento z konca 95r za 2 tys a tym bardziej z przebiegiem 165 tys. caly czas serwisowany w ASO ale co do silnika zawsze mozna sie dogadac bo ten silnik nie bedzie mi potrzebny
Bez obrazy Co drugie takie na allegro jest przebieg miedzy bajki i tak i tak ..... Za tą cena raczej nie znajdziesz kupca
powiem tak silnik caly kompletny z calym osprzetem + skrzynie mam teraz tylko czy to bedzie pasowalo idealnie. co do polosi to sie zalatwi przynajmniej mam taka nadzieje.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-03-24, 21:32
kolego powiem tak ,co do belki to nie wiem jak jest w 2.0 ,ale w np.1.8 belka jest taka sama ,różnią się wachaczami i drążkiem reakcyjnym ,które pasują bez niczego od vr-ki,tylko jak piszesz że pół osie sobie załatwisz to szczerze powiem że lepiej będzie jak sobie znajdziesz dawcę gotovego i wsio przełożysz ,bo takie dokupowanie nie jest dobrze bo zawsze będzie ci czegoś brakować,
tylko nie wiadomo jak z wieloklinem na półosie czy się nie rużnią ,bo wtedy piasty przednie trza nowe dawać
cała zawiecha pasuje razem z wuzkiem
przekładasz silnik, skrzynie z półosiami, wiąske elek. silnika, sterownik silnika, ukł. wydechowy, łapy silnika (ich umocowanie pasuje) , pompe paliwa i lewarek zmiany biegów bo masz automat
Ale najlepiej mieć całego dawce tak jak Wąski 2, i wtedy masz wszystko
nooo to czeka mnie troce pracy. dzieki za porade i pomoc jak juz bedzie autko gotowe to wstawie zdjecia i filmik jak bedzie sie zbierac. pozdrawiam wszystkich
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-03-27, 16:10
co do tego pytania t radzę zajrzeć na forum golfa,tam chłopaki wiedzą co i z czym idzie w parze i co do czego podchodzi bez problemu a co trza przerabiać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum