Yo, postanowiłem się dołaczyc do VenciakoManiaków i pochwalic się moim Ventylkiem.
Zakupiłem go rok temu pod koniec kwietnia za zachodniej granicy.
Jest to wersja GT nadwozia a silnik to pełen standard AFN 110 km i 245 Nm
Jest to rok 1997. kolor to akrylowy Lp3g. przebiegu miał 159 tys. W srodku prawie niuzywany wiec się zdiwilem ze i taki się trafi kupilem na stalówkach 14stkach, oponki zimowe 185/65 wiec niezłe balony:D
Wyposażenie :
4x elektryczne szybki
elektryczne lusterka
podgrzewane lustra
podgrzewane spryskiwacze
elektryczny szyber
MFA
domykanie i otwieranie szyb z kluczyka
domykanie szybra z kluczyka
oba przdnie fotele regulowane
kubełkowe fotele
tylnia kanapa dzielona
podłokietnik z tyłu
welur
halogeny
2x AirBag
hak odczepiany
z racji ze to wersja gt sa 4x tarcze hamulcowe ale rozstaw 4x100
tak tylko mało mam zdjec po zakupie ;/ wiec efekt postepu juz bedzie mniejszy nie moge ogarnac tych zdjec zeby wstawic z tymi pikselami i rozmiarem macie jakas rade ?
NO z racji tego ze mam go juz prawie rok, grzechem byłoby nic nie zmienic.
tak wiec:
przedni zderzak został zmieniony, wneka na rejestracja zniknęła, te wklęsłe listwy takze na gładko, a w konsekwencji blacha na hokej:D hokej sredni. zderzak czeka jeszcze na ori obrysy
z tylniej klapy napis został usunięty i znaczek nastepny w kolejnosci
podswietlenie bagaznika zmienione na dwie diody dajace białe swiatło a nie takie zółte;/, umieszczone w prawym i lewym górnym rogu
progi poprostowane bo były zagiete w 4 miejscach( po lewarku)
usuniete nakładki z progów
tamto lato jezdziłem na alu RH CUP 16" 9j et 45 z oponkami tył 205/50 plus dystans 20 mm,a przód 205/45 i dystans8mm
na to lato juz zmiana, na przód węższe koło 7,5j bedzie z et 50 i oponka 195/40 na tył przemienie te 205/45
takze dwie fele tylnie razem z oponami mam na sprzedaż:D dla zainteresowanych
no i zawiecha:D ma byc nisko i twardo wiec H&R na grubym tłoczysku plus zółte poliuretany, H&R juz lezy w garazu, natomiast poliuretany jeszcze nie zakupione, do tego od razu nowe koncówki drazków i gumy pływajace
załozona ori pokrywa silnika od dołu
we wnetrzu auta sie zmieniło tez ale to potem, porobie foty i opisze.
a sasiad babci mercem 601 załądowanym drzewem, miejsca miał w kur,,, powiedział ze go zniosło, dogadac sie nie doagadalismy wiec do ubezpieczalni jego zaczelem wycieczki i po 1.5 miesiaca dostałem 2086,68zł ;/ smieszne pieniadze. no ale troszki za to zrobiłem, fotki juz szykuje
ano zdjełem alu bo odboje to juz miazga z tyłu i dupa siedziala;/a teraz jakos na dniach H&R juz bedzie no i nowe koło na przód wiec narazie stal zeby jakos cywilizowanie jezdzic
_________________ Grunt to zawieszenie.
Ostatnio zmieniony przez afn88 2010-04-03, 10:26, w całości zmieniany 1 raz
Tutaj pare fot z remontu auta, tak długo wyczekiwanego, bo tez chyba z miesiac na rzeczoznawce czekałem;/kiedy już wypisał, rzuciłem się na vento jak wygłodniały lew na antylopę ;>
Tutaj jeszcze rozbity.
Potem już z grubej rury, choc trzeba było 4 chłopa żeby maske zdjąc;/ zawiasy to wykręciły backflipa i powiedziały sobi dosć :D ale jak już maska zdjeta była to już z górki
Jeden róg już wyklepany po 2h z młotkami i młoteczkami
Maska jako tako;/
Jak już dostałem nowe zawiasy, znaczy się uzywane ale proste to można było przymierzyc.
Rozpoczęła się akcja szpachla szpachla
i na masce tez troszki trza było dac;/
potem troszki dołożyć ;/
po dniu niespania i rzeźbienia zderzaka żywica, włoknem szpachlami musiałem ogarnąć maske bo szła do malowania.
Dziabnieta podkładem.
tu jeszcze draśnięte było na prawym błotniku.
pryśnięte.
i lewy błotnik tez
Maska pojechała do malowania no i wróciła, powiem ze miesci się na tylniej kanapie w210
I na razie to tyle reszta to już z innej beczki a trza isc jajka poswiecic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum