Jak w temacie. Nie wiem co moze byc ale jak wkladam kluczyk to radio dziala ok ale jak przekrece zaplon i zapale silnik to juz radio sie nie wlacza ..
Wiecie co moze byc nie tak
Hmm w sumie to nie wiem , bo to sie stalo od momentu kiedy wyjelem radio , chcialem podlaczyc kabel uni-line do ipoda, wtedy mi czerwony kabel dotknol obudowy radia i bylo male zwarcie , tak sie zastanawiam czy to moze jakis bezpiecznik nie siadl ,ale na listwie ostatni (22 radi) bezpiecznik jest caly :/
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-04-09, 12:40
a wczesniej było normalnie
ostatnio brat podlaczał radio w polo i było to samo przelutowal tylko jakis kabel w kostce i jest ok ,sprawdz czy nie wyrwales jakiegos kabla
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Tak wszystko bylo ok , i patrzylem kable sa tak jak powinny byc , jedynie mnie te zwarcie martwi ,moze byc spalony jakis bezpiecznik od zasilania bo podlaczylem inne zasilanie do kostki i jest tak samo
Silnik: 2.0
Wysłany: 2010-04-09, 20:57
Spróbuj sobie na krótko podpiąć zasilanie z awaryjnych zapal auto i zobacz, a jezeli to nie pomoze spróbuj podpiac inne radio jak bedzie tak samo to trzeba szukać przy tak jak pisze sluga problem może tkwić w stacyjce
Silnik: AEY Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 406 Skąd: WPU
Wysłany: 2010-04-11, 09:13
też bym obstawiał stacyjkie bo istalacja zasilania jest puszczona przez nią tzn. radio jest zasilane przez 2 + jeden idzie z aku bezpośrednio do radia a drugi przez stacyjkie a golf(vento) ma taką przypadłość że czasem siada kostka od stacyjki
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2010-10-13, 21:30
Witajcie, odswieżam temat bo tez mam problem z radiem.... A wiec tak kupiłem sobie drugie vento 1.8 sama benzyna bez radia. Miałem w domu drugie działajace radyjko i postanowiłem go podłczyc zdjełem zaslepke i okazało sie ze nie ma tam kostek tylko gołe kable... no ale nic doszedłem gdzie plus gdzie masa głosniki itp... fajnie wszystko gra ALE pojawiła sie przeszkoda gdy włączam swiatła na wyłaczonym zapłonie to głosniki przestaja grać ale radjo gra dalej nie wyłacza sie.... a no i zauwarzyłem ze po podłaczeniu radia zaczeła palić mi sie kontrolka od swiateł postojowych heh jestem załamany i prosze Was o jakies rady jak to naprawić?czyzbym coś zle podłaczył?
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2010-10-13, 21:57
krzys9262, w ori instalacji jest jeszcze plus po zaplonie i plus po włączeniu świateł, i ten przewód od oświetlenie podłączyłeś tam gdzie nie trzeba, ogólnie pewnie nowe radyjko nie ma nawet opcji podświetlenia z instalacji auta chyba ze jest to ori fabryczne radio.
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2010-10-13, 22:08
.tylko ze radio działa cały czas nie wyłacza sie , tylko głosniki przestaja grać .. jutro jeszcze pokombinuje jak nic nie wymysle to puszcze osobny kabel prosto z akumulatora
Wysłany: 2010-10-13, 22:21
oki popatrze tylko jak szukałem zasilania do radia to na wyłaczonym wszystkim ... a moze którys kabel od głosnika jest podłaczony pod zasilanie swiateł....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum