Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-04-13, 21:08 SCREENY
Może trzeba dodać jakiś pkt. w regulaminie dotyczący wielkości dodawanego screena na forum. Czasem szlag mnie trafia jak mam czekać dłuższy czas ponieważ ładują się ogromniaste screeny. Myślę ze nie tylko mi to przeszkadza. Drodzy moderatorzy pomyślcie o tym.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-04-13, 21:16
Hormon, wiem o co Ci chodzi...nie chodzi o screeny tylko foty, które nie ładują się w postaci miniaturek tylko w pełnym rozmiarze....powiem szczerze że szkoda, ale przez to często pomijam wiele tematów gdyz nie mam na to czasu. Ale to tylko wina osób które nie robią tego za pośrednictwem miniaturek-ich strata...szczególnie w dziale nasze ventki
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-04-13, 21:27
Paweł J. napisał/a:
Hormon, wiem o co Ci chodzi...nie chodzi o screeny tylko foty, które nie ładują się w postaci miniaturek tylko w pełnym rozmiarze....powiem szczerze że szkoda, ale przez to często pomijam wiele tematów gdyz nie mam na to czasu. Ale to tylko wina osób które nie robią tego za pośrednictwem miniaturek-ich strata...szczególnie w dziale nasze ventki
Ja tez do wielu tematów nie zaglądam własnie przez te fotki.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-04-13, 23:20
Chłopaki, musicie miec strasznie wolne łącza internetowe ;( WYmusic i tak się tego nie da, no bo jak? Nie mam takiej technicznej możliwości, bo to sa fotki dodawane nie przez forum, tylko z serwerów zewnętrznych. Wiadomo, że najlepiej jak sa miniaturki, bo dzięki temu jak ktos ma wolne łącze nie musi czekać no i nie każda fotę trzeba oglądać... Ciężko by było wprowadzić jakiś nakaz moim zdaniem. Bo nawet jak sam skrypt foum zmniejszy fotke do rozmiarów nawet 100x100 px to w rzeczywistości i tak ładuje pełną fotę, którą skrypt foru pomniejsza...
W domu jak i w pracy mam łącze 2MB/s, u brata mam 6MB/s i efekt ładowania tych fotek jest podobny, pomijam już to, że przeglądarka też jest nieźle obciążona.
ostatnio edytowałem post ocia gdzie było bardzo dużo zdjęć i inaczej nie mogłem edytować i dobrze śmigało spyro dobrze mówi macie też słabe połączenie internetowe.
Jak by się znalazł taki punkt w regulaminie, to też powinno być jasno przedstawione w jaki sposó to robić.:) Ja np. jak wrzucam fotki to na imageshack ,a potem jako [img]. Ale jak zrobić, żeby pokazywało tylko miniaturkę to nawet nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum