Silnik: 2E Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 79 Skąd: Zamość
Wysłany: 2007-01-29, 21:04
Ja rowniez mialem problem z klameczka od schowka,
zalezy jakie masz te drzwiczki od schowka, jesli masz tylko klameczke i wejscie na kluczyk jak tu:
http://moto.allegro.pl/it...uper_cena_.html
to kupujesz to i wymieniasz a jesli masz taki dlugi szeroki plastik to mozesz miec problem (ja rowniez mam taki dlugi jak
tu : http://www.allegro.pl/ite...ek_konsola.html ) w moim przypadku wystarczyło ze kupilem taka normalna jak do golfa i wymontowalem sama klameczke i zalozylem ja do mojego tego szerokiego plastiku
troche namieszalem..
sprawdz u ciebie jak tam masz to pekniete bo jak na tych zawiaskach przy klameczce to zrob tak jak ja taniej Ci wyjdzie
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-29, 22:23
No właśnie o to mi chodziło dokładnie, że niestety klameczka nie pasuje do schowka Vento (ten z paskiem przez szerokość), te oferowane w aukcjach są do golfa 3.
mi w zasadzie to pękło przy samym ochwycie z tyłu ten jeden bolczyk co przy otwieraniu klameczka podnosi sie do góry, tam jest taki szpindelek, i na obu końcach jest wsunięty, ale właśnie na jednym koncu mam ułamane i sie nie chce otworzyć, już głównie nie chodzi o samą klamie mi, tylko o ten plasticzek do otwierania. -nie wiem, czy nie n namieszłame, ale chyba wiecie o co chodzi?
zamowilem ta klamke, zobacze co to bedzie:) Fajnie to autko w srodku wygląda u mnie teraz jest syf do potęgi jak mi go robią... wszedzie pełno pyłu i kurzu, bo nie mam szyby z przodu, mam nadzieje ze mi go wyczyszcza
to znaczy jak słabowytrzymałe?:P no wiadomo, ze jak soe bedzie z nim siłować, oprze się ręka pudziana albo i tam usiądzie to tak, ale w Normalnej eksplatacji? przydatne w ogole?:)
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-02, 16:09
sebastian napisał/a:
to znaczy jak słabo wytrzymałe?
Ogólnie są wytrzymałe. Tylko nie polecam wpuszczać do auta nawalonego theority
wtedy to jak w piosence: wszystko się może zdarzyć....
sebastian napisał/a:
warto kupić, opłaca się?
To zależy czy go potrzebujesz. Ja osobiście w poprzednich samochodach nie odczuwałem takiej potrzeby ale w Vento jakoś mi prawy łokieć do dołu leciał więc trzeba było coś wykombinować, żeby kręgosłup się nie krzywił. Sam mam inny model wiec co do tego z tej aukcji się nie wypowiem. Wymieniłem co prawda kiedyś ze 2 maile z tym sprzedawcą ale mnie nie przekonał do siebie szczególnie ze jak już kupowałem to chciałem żeby miał miejsca na napoje a ten nie ma.
Co do samej funkcjonalności to są plusy i minusy ale wg mnie podłokietnik to jest zarąbista sprawa - dużo wygodniej mi się z tym jeździ.
A tak wogule to zajrzyj TUTAJ jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o podłokietnikach.
Co do podłokietnika to jak dla mnie świetna sprawa. Duzo wygodniej się jezdzi .
Minusem napewno jest utrudnienie w zapinaniu pasów ale można przywyknąć.
Jeśli ktos lubi zakręty na ręcznym pokonywać to też trzeba się wysilać aaa poza
tym same plusy , wygoda + schowek
a można gdzieś jeszcze kupić na allegro albo gdzie inziej niż ten co na początku podałem w linku? tamten jak dla mnie lekka "tandeta", wolałbym jakiś ładniejszy, estetyczniejszy, najlepiej jeszcze taki z regulacją długości i pokryty welurem, hehe:)
Na allegro są fajne od bory , passata podłokietniki (4 x drozsze od tych zwykłych ) i może jakoś by wsadził do Vento . Zapytaj sprzedającego jaka szerokość .
Męczyłem się dzisiaj z tą pieruńską klamką, ale jakoś udało mi się ją założyć - chodzi o sam tylko uchwyt klamki, bo to ni epasuje całóśc, bo jest z takim paskiem ten schowek. Ale i tak nie bardzo ma się jedno do drugiego, bo klamka chodzi bardzo sztywno, nie chce odbijać, ale czort z tym, ważne, że w końcu jest. I naprawiająć jedno, popsułem drugie, mianowicie na górze ten metalowy dynks, co zatrzaskuje się schowek, ten jakby "uchwyt". Bo probowałem wczoraj wyciągnąć cały schowek, ale sie nie udało, i gwint się urwał, i śruba nie trzyma tego uchwyta, później probowałem, ale już ne chce się samknąć schowek. Wiem, trzeba to wyregulować, pobawię się przy czasie z tym. Ale i tak będę musiał kupić cały ten "pasek" z klamką, orginalesa, bo jedna dziurka na srubkę w samej klamce jest ułamana, tzn. była ułamana wcześniej i nie trzyma ten mechanizm zapatkowy.
spyro wspominales, ze jak bedzies zmial numer części, to dasz rade zalatwić, jakbym Ci napisał numer całej klamki z tym paskiem, dałoby radę? Oczywiście, na razie nie ma pośpiechu, ale kiedyś?
Tak więc, numer klamki z tym "paskiem": 1 HS 857 147
A przy okazji, jakby ktoś szukał bębenka, zamka, to numer też mam: 1 H0 857 113
Jak będziesz miał czas spyro, to looknij na tą klamkę i ile ona kosztuje; ale na razie tylko tak orientacyjnie, na 100 % nie wiem, czy bym jeszcze kupował, zależy, czy uda mi się skleić jeden element. Lecz i tak jestem ciekawy ile ona będzie kosztowała -za tą, co kupiłem, ale do Golfa, to dałem ok. 10 zł + wysyłka.
Z góry dziękuję
No, klameczkę udało mi się skleić, tak wieć działa, jedynie co, to ciężko sam uchwyt odbija, ale to wykonanie... eee, przecież nie będę tego otwierać co pięć minut, także jest spoko. I dzięki za fatygę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum