Wysłany: 2010-04-18, 19:23 Problem z podłaczeniem radia
Mam radio pioneer deh-p4800mp jak je podłaczyc??Wiem ze czerwony to plus stały a zółty plus ze stacyjki czarny to oczywicie masa
Kiedy mostkuje czerwony z zółtym zeby radio chodziło non stop wywala mi bezpiecznik
wiec co mam teraz zrobic??
jak byś mógł wrzucić zdjęcie kabli jak to masz podłączone
ze zdjeciem to bedzie lipa bo mam h... i plusa na edge lata to juz calkiem porazka chyba ze ktos mi pomoze za plusa moge przeslac na gg a jakas pomocna dlon wrzuci gdzies na serwera pozniej tutaj to moje gg jak cos to piszcie moge byc niewidoczny 15836489
Ostatnio zmieniony przez piotrek/wawa 2010-04-18, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
po mojemu bezp malo istotny bo w radiu jest mniejszy to wywala w radiu ale jak bym na odwrot podlaczyl czyli w kostce mniejszy a przy radiu wiekszy to spali w kostce
a bez pamieci tez wywala bezpiecznik no i laczysz kabelki z radyjka
no wlasnie nie, jak podlaczam czerwony plus i zarny minus to radio wogole nie chodzi i nic sie nie dzieje dopiero jak podlaczam do tego zolty to robi sie zwarcie i wywala bezp nie wiem czy moze w radiu nie ma jakiegos zwarcia dlatego chcialem sie upewnic czy dobrze podlaczam to wszystko
oczywiscie ze z radia az tak glupi nie jestem
Ostatnio zmieniony przez piotrek/wawa 2010-04-19, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
nie mam kostki iso od aku bo ida same kable sam robilem podlaczenie wiec napewno wszystko sie zgadza mysle ze to bedzie cos w radiu musze pojechac na jakis warsztat od audio i moze oni cos wymysla.....
i jeszcze jedno mam trzaski w radiu jak podlaczam glosniki pod wzmacniacz czy te filtry antyzakloceniowe jak dam na czincze to problem zniknie????
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
jak zakladalem stare radio to zrobilem mu zasilanie prosto z aku... nie moge podlaczyc nowego radia bo teraz mam takie bezfirmowe a pioneer lezy na polce juz pol roku bo niemoglem go podlaczyc.... jak teraz chcialem dodac do starego radia wzmacniacz zeby wzmocnic sygnal i przyokazji wyodrebnic gwizdki to mam trzaski a po wylaczeniu radia glosniki szaleja jakies 30 sek... dlatego pioneer zostal sciagniety z polki i znowu sie meczylem z podlaczeniem tego ustrojstwa
musze odnowic temat bo problem ze zwarciem rozwiazalem tochyba bylo wina koncowki mocy czy tam wzmaczniacza mocy jakos tak to sie nazywa po paru probach podlaczania i chyba ze 20 paczkach spalonych bezpiecznikow udalo mi sie podlaczyc bez zwarcia poprostu rozkrecilem radio przedmuchalem wyczyscilem i podlaczylem bez problemu wszystko ok swieci gra tylko nic nie slychac.....
moje diagnoza to wlasnie koncowka mocy bo poszlo stamtad sporo dymu i kupe smrodu wykonczylem ja////
koncowka jest firmy mosfed modelu nie pamietam w kazdy razie 4x50
i tu pytanie do elektronikow gdzie moge ja kupic albo czy moge ja wylutowac ze wzmacniacza starego i czy to bedzie chodzilo???
ale to co jak wylutuje ze starego radia albo wzmacniacza to nie bedzie dzielalo musi byc taka sama firma??
idz do elektronicznego pokazesz facetowi co chcesz i Ci da a jak sie nie znasz to lepiej nie lutuj z innego radia czy wzmaka bo mozesz koncowki same bez mosfetu wlutowac np.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum