Wysłany: 2010-05-13, 11:47 czy zakładać instalacje gazowa do vw vento?
witamy wszystkich
Razem z mężem zastanawiamy się nad założeniem do naszej ventki instalacji gazowej .Posiadamy vw vento z 1994 roku model Cl. Czy ktoś zakładał taka instalację ?Jak się sprawuje auto ?Może znacie jakiegoś dobrego instalatora.Mieszkamy w Bydgoszczy.Pozdrawiamy
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-05-13, 15:04
ja mam gaz w Vento CL i to na silniku 1.6 - jestem zadowolony Auto moze najszybsze nie jest, ale to naprawde mała różnica...no ale za 100zł robi sie spokojnie 450km
no to teraz przy takim przebiegu będzie częstsza wymiana oleju, łożysk, klocków, tarcz........ ja wiem czy się opłaca w sumie na jedno wychodzi
to jakiś żart miał być ? przesadzasz kolego 100 km robię za 20 zł, a nie za 45 ;/ więc na 700 km już mam na tarcze i klocki zrobię jeszcze ze 2 tys i już jestem na plusie
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2010-05-13, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-14, 18:07
darmag napisał/a:
jaką polecacie instalację BRC czy zwykłą na monowtrysk ?
Pewnie chodzi Ci o to czy z kompem czy bez czyli na tzw "śrubę". Jeśli masz trochę więcej grosza to dołóż i kup z kompem.
Ja mam takie coś u siebie (foty z innego tematu-nalezione na tym forum za pomocą opcji szukaj )
a komp taki:
Czyli w zasadzie komplecik BRC z kompem Just
W kwietniu minęło 5 lat jak na tym latam, wszystko ok i bezproblemowo, bez spadku mocy itp, normalnie jakbym na benzynie latał....tylko trzeba pamiętać do jakiego dystrybutora podjechać na CPN-ie.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-14, 18:08
darmag napisał/a:
jaką polecacie instalację BRC czy zwykłą na monowtrysk ?
Pewnie chodzi Ci o to czy z kompem czy bez czyli na tzw "śrubę". Jeśli masz trochę więcej grosza to dołóż i kup z kompem.
Ja mam takie coś u siebie (foty z innego tematu-nalezione na tym forum za pomocą opcji szukaj )
a komp taki:
Czyli w zasadzie komplecik BRC z kompem Just
W kwietniu minęło 5 lat jak na tym latam, wszystko ok i bezproblemowo, bez spadku mocy itp, normalnie jakbym na benzynie latał....tylko trzeba pamiętać do jakiego dystrybutora podjechać na CPN-ie.
jaką polecacie instalację BRC czy zwykłą na monowtrysk ? Opinie są podzielone i nie wiadomo jaką zakładać?
na tzw, śrubę nie ma co zakładać ...
a co do sekwencji to nie opłacalna sprawa, jeżeli masz przejechać te 2-3 km zanim będziesz mogła przełączyć na gaz, jak się auto zagrzeje ... więc mimo wszystko iż spali Ci te 8l gazu, to na benzynke też trzeba dać
najlepszym rozwiązaniem jest zwykła instalka z kompem, ja u siebie mam Lovato z komputerem Bingo i jest ok
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum