Wysłany: 2007-01-27, 21:10 Oryginalne radio VW Beta
Czy orginalne radio VW Beta ma podswietlanie czy nie? Moje nie ma a w nocy nic nie wiadac co na wyswietlaczu gra. Jak je wymontowac z samochodu zeby nic po drodze nie uszkodzic?
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2007-01-27, 22:04
co do podswietlenia jest (umnie bylo zielone regulowane z podswietleniem deski ) a co do wyjencia radia to bylo to juz poruszane . ja usiebie zdjelem zaslepki kolo radia i przez male otwory srubokrentem je jakos wyjelem proscizna wystarczy poprubowac
Wysłany: 2007-01-28, 17:36 Re: Orginalne radio VW Beta
nie rob nic na chama bo uszkodzisz cos u siebie tez wyciaglem zaslepki po boku radia i depikatnie ciaglem moje nie malo zadnych zabezpieczen ale mocno siedzialo w kieszeni a podswietlanie bylo takie pomaranczowe bo sa rozne rodzaje radi wiec podswietlanie moze byc rozne
Ja u siebie am zielone podświetlenie, i też przymiezam sie do jego wymiany, ale za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrać, chyba dam to komus zeby to zrobił,; ale jakis czas musze z tym poczekać, mam iny wydatek, ładnie gra przynajmniej
Ja też miałem problem z wyjęciem tego radia. Wystarczy zdjąć zaślepki na bokach radia (te najmniejsze) i w otwory pod spodem włożyć coś cienkiego i dosyć wysokiego żeby odblokować zapadki. Trzeba to zrobić z obydwu stron jednocześnie, wtedy radio wyskoczy.
EDIT: nastąpiła mała pomyłka, ja miałem radio alpha
Młotkiem go . Jak koledzy piszą wyciągnij 2 zaślepki obok radia a potem cieńkimi ale twardymi drutami odchaczyć zapadki po bokach radia . I jak coś to kup sobie jakieś radyjko firmowe typu - Sony , JVC, itp . Pozdrawiam
Witam. Radio napewno ma podswietlenie, jesli u Ciebie nie świeci to byc moze jeden kabel który odpowiada za podswietlenie mogł sie odłączyc, jesli chodzi o kolor podswietlenia to najczesciej występowały zielone i niebiesko-czerwone(przyciski czerwone , wyswietlacz niebiski).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum