A jak ten mieszek ściągnąć? Najpierw tunel od ręcznego a potem jakoś ten plastik z mieszkiem?
Tzn nie wiem jaki masz ten mieszek gdyż to się rózni w zalezności od rocznika. ja mam stara deche i ten kondonek jest miękki i po prostu schodzi z tunelu i cały mechanizm jest na wieszchu....jak sie to ma z nowszą tapicerka-tego nie wiem.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-09, 20:34
Sorki....za szybko czytam %%%%
Wyjmujesz dno od tylnego schowka (ta wnęka w tunelu między przednimi siedzeniami)...odkręcasz śrubę i podnosisz do góry tunel. Mieszek schodzi razem z tunelem.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-05-09, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-09, 21:17
Chodzi w wnękę w środkowym tunelu...tu między siedzeniami....owa wnęka ma gumowa wykładzinę na dnie....wyciągasz tą wykładzinę i widzisz śrubę....wykręcasz śrubę i podnosisz tunel do góry a on sam schodzi.
przy guziku na rączce jest skórka wciśnięta miedzy plastik i najprawdopodobniej wklejona
a z drogiej strony przy tunelu dokładnie nie kojarzę wiec bajek nie będę opowiadał
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-05-10, 08:58
Z drugiej strony przy tunelu jest podklejona ta skóra i dodatkowo zgrzana punktowo taka plastikowa ramka. Tą ramkę najlepiej małą lutownicą roztopić (tzn te punkty w których jest przymocowana/przygrzana). Potem jak będziesz zakładał nową skórkę to najlepiej takim klejem na ciepło przymocować i na to jeszcze tą szarą, mocną taśmą klejącą okleić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum