Mam autko j/w i tu moje zapytanie.
Przebieg na liczniku jest ponad 25,0000tyś -wiadomo, że muszę z czasem robić wymianę jakiś części, ile ew. może wynieść mnie remont silnika?
Żarowe są ok, ślinik pracuje jak na razie OK. w grę by prócz wymiana jakiś podzespołów w silniku wymiana oleju no i filtra, wycieków oleju brak.
Zastosowałem preparat "Gold Oil Treatment - do oleju silnikowego. I tu moje zapytanie, czy winno się dodawać do oleju j/w taki dodatek? Zaznaczam, że jest on preferowany przez "Firmę K2"
solex
_________________ solex
nigdy nie kłóć się z głupcem
Ostatnio zmieniony przez solex 2010-06-02, 10:31, w całości zmieniany 1 raz
solex jeśli dbasz o silnik tzn. rozgrzewasz go i dopiero jeździsz dynamicznie, wymieniasz na czas wszystkie oleje paski to słynny 1,9 TDi odwdzięczy Ci się i będzie żył. Jak nie słyszysz żadnych pisków, pukania itp. więc możesz jeździć spokojnie i o nic się nie martwić. A tez nie ma co się bawić w przedwczesną wymianę "dobrych" części. Jeśli chcesz coś robić przy aucie to możesz poprawić kompresje silnika. Tzn. żeby dmuchał lepsze ciśnienie
Jak oleju nie zre to nic nie robic w srodku. Mozna wymienic ew. uszczelniacze i popychacze gdy silnik za bardzo klepie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
solex jeśli dbasz o silnik tzn. rozgrzewasz go i dopiero jeździsz dynamicznie, wymieniasz na czas wszystkie oleje paski to słynny 1,9 TDi odwdzięczy Ci się i będzie żył. Jak nie słyszysz żadnych pisków, pukania itp. więc możesz jeździć spokojnie i o nic się nie martwić. A tez nie ma co się bawić w przedwczesną wymianę "dobrych" części. Jeśli chcesz coś robić przy aucie to możesz poprawić kompresje silnika. Tzn. żeby dmuchał lepsze ciśnienie
re: Dzięki za pouczającą poradę jak i wskazówkę Fakt, dbam o silnik i czekam aż się rozgrzeje ponieważ wiem, że żaden silnik nie lubi (startować z piskiem opon) gdy jest zimny.
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie. A to dla ciebie ode mnie
solex
_________________ solex
nigdy nie kłóć się z głupcem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum