Fotki przedstawiają to co deszcz i rz. Wisła zrobiły u mnie czyli od Brzeszcz po Czechowice - Dziedzice ( plus zalany odcinek dwupasmówki S1 na wysokości Czechowic. Byłem 10 minut szybszy od TVN24 )
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Jechalem dzis do Katowic po 10. Nie dojechalem. Kolo multispedytora w Cz-Dz zawrocilem.
Pojechalem po 20.30 i bylo ok. Objazd na stara Katowicka w Cz-Dz, pozniej juz wiaduktem kolo cmentarza i prosto do Katowic.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Sytuacja juz sie normuje. Przestalo tak walic deszczem jak w nocy i przez caly dzien. Jest chwila odpoczynku.
Zawalila "gora" bo zamiast spuszczac z zapor wode to oni czekali i mysleli, ze tyle wystarczy a mieli sygnaly, ze beda opady.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
u nas w Rzeszowie mamy większą rzeczkę, Wisłok, przez którą dość dużo się dzieje ... na szczęście w mojej miejscowości, która leży wysoko w górach póki co nic nie jest w stanie jej nic zrobić ;D no może jakiś meteoryt ;D
śmieję się oczywiście, ale tak na poważnie to tragedia ... dawno takiej powodzi nie widziałem, a tu ma jeszcze padać ... ;/
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2010-05-19, 00:20
właśnie wróciłem z budowy wału, tzn przekształcenia nasypu kolejowago w wał czyli zasypaniu i uszczelnieniu tunelu pod nasypem. Ponieważ wał poddał się dziś nad ranem. Aktualnie koryto rzeki ma ok 800-1000m.Normalnie ma ok 20-30m. Do godziny dojdzie tu fala wody. Zbiornik goczałkowicki nie jest w stanie przyjąć wiecej wody. a żeby było śmieśnie do rodziców jak zawsze mam 35 km tak teraz mam 170km . tzn już mówie Ja mieszkam w Brzeszczach pow.Oświęcimski rodzice w Katowicach jest to 35km teraz by do Katowic dojechać musze pierw jechać na Kraków (Jedyny czynny most na wiśle i jedyna droga która nie jest zalana) potem na A4 i do Katowic A żeby było śmieśzniej to kumpel pracował w Babicach, a mieszka w Bieruniu tj 2km i żeby do domu dojechać też musi na kraków jechać czyli zamiast 2km ma ok 150km bo wał na rz. Wiśle też powiedział dość i połowa Bierunia w tym most na Wiśle jest pod wodą. jutro wyjezdzam na jakas foto relacje więc i pewnie jakieś foty wpadną byscie mieli obraz tego co u mnie się dzieje. Byle do rana potem ma już być lepiej.
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
nie dużo brakuje i krajowa "9" Rzeszów-Barwinek była by zablokowana przez wodę w miejscowości Połomia, ale parenaście zastępów straży pracuję nad udrożnieniem rzek i woda powoli opada, dobrze, że opady się zmniejszyły, czasami już tylko mżawka leci z nieba ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
z calego serca wspołczuje tym którym woda zabiera dobytek i życie.... zabrzmi banalnie bo mi woda podskórna weszła do piwnicy i jest jej po kostki i to juz jest tragedia a jak pomysle o tych zalanych domach to mnie dreszcz przechodzi...
Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-05-20, 23:37
http://www.sendspace.pl/f...45e8cb2a5277c26
w tym linku zdjąca z mojego regionu, woj. Opolskie. Źrudło zdięć strona Radia Park FM gdzie na bieżąco raport z okolicy, no i moje własne (te wikększe)
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2010-06-04, 11:22
No i niestety woda powróciła w moje okolice Jest gorzej niż było, wczoraj wieczorem wykoleił się pociąg bo woda podmyła tory. Większość mostów znowu pozamykana. Masakra.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-06-04, 13:23
Ja wróciłem około 2 w nocy do domu od babci która drugi raz w tym tygodniu zalało. Co gorsza elektrycy jak tylko zaczęło zalewać domy wyłączyli prąd. Szybka jazda do domu po agregat, a powrót do babci był już ciężki bo wszystkie mosty pozalewało. Trzeba było wyciągnąć ciągnik i tym się poruszać po dużej wodzie.
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2010-06-04, 14:50
Właśnie się dowiedziałem, że idzie jeszcze jedna fala :/
Ta 4 metrowa, która już przeszła dała rady, a jak ta jeszcze dojdzie to już będzie totalna porażka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum