Panowie mam straszny luz na kierownicy mysle ze pierwsze łozysko pod kierownica jak to wszystko rozkrecic czy mozna samo łozysko wymienic? ma ktos moze jakis schemat? bardzo proszew o rady a najlepiej jakies zdjecia
Musisz mieć specjalny ściągacz aby zdemontować kołnierz na który nachodzi kierownica, za nim jest sprężyna.Jak zdemontujesz to odpinasz kostki stacyjki,a potem odkręcasz śrubę imbusową ( 6 ) z lewej strony stacyjki, wymień oba łożyska naraz i będzie z głowy
Ja mam luz na kierownicy jak ruszam nią góra-dół, kolumna jest bez regulacji, myślicie że to wina tych łożysk?
napewno nie łozysk:) tak czy siak jak chcesz cos zrobic to musiz cała wyciagnac trzyma sie na 4 srubak:) przy stacyjce masz taka srube ktora dokrecasz stacyjke poluznij ja i ciagnij za kierownice do siebie powinna isc pare mm w Twoja strone dokrec stacyjke i powinno byc dobrze jezeli nie to na krzyzaku jeszcze mozna w taki sam sposob podciagnac i usztywnic taki jak by simering od dolu kolumny moze kiepsko tłumacze ale tam naprawde nie ma co sie popsuc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum